HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Årets Halloween-nyhet på Liseberg – läskigare än någonsin

30 aug, 2019 
Med skräckhuset Skogen utlovar Liseberg en upplevelse som blir din egen värsta mardröm. Här är första bilderna på årets halloweennyhet.
Annons

Halloweenfirandet i Sverige bara ökar för varje år, och några av de bästa ställena för att komma i skrämmande bra stämning är våra nöjesparker. De senaste åren har de tävlat i vem som lyckas skapa den läskigaste upplevelsen. Och med tanke på att förra årets halloween-höjdpunkt Cirkus Bisarr var så läskig redan i trailern att den stoppades på Youtube, har Liseberg satt ribban högt.

Bild från Skogen, årets Halloweennyhet 2019 på Liseberg
Vilka faror som lurar i skogen återstår att se…

Skogen – ett skräckhus utomhus: ”din värsta mardröm”

I år bjuder Liseberg på hela fem skräckhus – och läskigast av dem alla är Skogen, ett skräckhus utomhus. I Skogen utlovas en riktigt obehaglig vandring i mörkret.

– Det är ingen vanlig skräckvandring eller skogstur vi pratar om här, utan det är dina värsta hjärnspöken som väcks liv till i mörkret. Många kan nog känna igen sig i en plats som förvandlas totalt när mörkret faller. När varenda skugga eller ljud spelar ett spratt i ditt huvud och blir till din egen värsta mardröm, säger Sandra Leiknes, producent för skräckhusen på Liseberg.

Monster i
….det kan bli precis hur läskigt som helst.

”Du kan inte fly, du är helt utlämnad”

Det är den vanligtvis så harmoniska Lisebergs Lustgård som i höst fylls av ett mörker, ond natur och otäcka varelser. I skräckområdena utomhus, Cirkus Bisarr och Distrikt Z, som även funnits tidigare år, kan man röra sig fritt och betrakta aktörerna på håll. I Skogen, däremot, går du en snitslad bana i små grupper. ”Du kan inte fly, utan är helt utlämnad till upplevelsen” säger Sandra Leiknes.

Annons

Utöver att skrämma skiten ur oss så bjuder Liseberg såklart på stämningsfulla dekorationer och för den lättskrämda finns även lite mer lagom läskiga halloweenupplevelser att välja på.

I september släpper Gröna Lund sin skräckupplevelse – vi får se om den blir ännu läskigare? På förra årets skräckbåt lagades det mat på styckade människolik till ljudet av skrikande fångar (och besökare…).

Liseberg slår upp portarna till årets halloween den 11 oktober och håller sedan öppet fredag till söndag fram till den 3 november. Vågar du gå dit? Och framförallt – vågar du dig in i Skogen?

Halloween på Liseberg

Bilder: Liseberg/Robert Ununger

Läs mer:

17 roliga, gulliga och coola halloweendräkter till barn

Läskigt nyttigt – 6 olika hälsosnacks till halloween

Annons