SömnMindfulnessOnt i magenPollenallergiNyttig matMunhälsa

Är det normalt att prata för sig själv? Vanliga hälsofrågor vi googlar

08 dec, 2016 
Hälsofrågor vi googlar
Vissa hälsoproblem kan kännas pinsamma att prata om med sina vänner. Och då vänder vi oss till Google...
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Är det normalt att bajset är gult eller att det känns som man har en psykologisk härdsmälta i huvudet? Det här är frågor som många brottas med men som vi kanske inte frågar högt. Istället vänder vi oss till kamrat Google för att få svar. Sajten Medical Daily har sammanställt de vanligaste ”är det normalt att”-frågorna som googlas.

Här är topp 5-frågorna – och svaren på dem!

 

  1. Är det normalt att prata för sig själv? Ja, du kan vara lugn. Alla gör detta i någon omfattning ibland. Att prata för sig själv härrör från barndomen, då det är ett viktigt sätt att utveckla sina tankar och sitt språk. Vanligast är att man rabblar saker man måste komma ihåg eller att man påminner sig själv om att hålla sig lugn i en pressad situation.
  2. Är det normalt att tappa hår? Ja. Mellan 50 och 100 hårstrån om dagen faller av utan att det betyder att man är sjuk. Men om du får hårlösa fläckar eller irritation i hårbotten kan det vara dags att söka hjälp.

    Läs också: Allt du vill veta om hårhälsa och håravfall

  3. Är det normalt att bajsa/kissa/svettas mycket? Vad som är normalt är individuellt. När det gäller bajs kan det vara lika normalt att bajsa tre gånger om dagen som tre gånger i veckan. Hur ofta vi kissar varierar också, beroende på vad vi äter och dricker. Man ska dock inte behöva gå upp flera gånger på natten och kissa. Svettningar kan vara sjukliga om man svettas så mycket att det till exempel droppar från händerna eller att dina kläder blir blöta.

    Läs också: Sant eller falskt om svett – 5 myter

  4. Är det normalt att ha ont i brösten? Ja, brösten kan ömma när hormonerna svänger, till exempel när vi har mens. De kan också göra ont om du har tränat de muskler som ligger närmast brösten eller om du har fel storlek på behån.
  5. Är det normalt att ha ont i hjärtat? Det beror helt på vilken typ av smärta man känner. Ett snabbt övergående stick eller hugg behöver inte vara farligt. Däremot ska man söka hjälp om man får ett tryck över bröstet och det känns som man inte kan andas

 

Varningslistan: 5 vanliga symptom vid stress

Läs också: Varningslistan: 5 vanliga symptom vid stress

Symtom vid stress
Annons