Annie Lööfs nya glädjebesked – har fått lämna sjukhuset

13 feb, 2020 
Annie Lööf har fått ligga på sjukhus i drygt tio veckor efter en tidig förlossning. Men nu mår både mamma och dotter bättre – och familjen har äntligen blivit utskrivna.
Annons

Det blev en tuff förlossning för Annie Lööf. Den 3:e december födde partiledaren sitt andra barn, en liten Saga, redan i vecka 28 och hade därför behov av extra vård.

”Vi båda mår under omständigheterna bra och kommer att få ligga på sjukhus en längre tid då dottern är född allt för tidigt. Vi är så tacksamma för livet, för vår andra dotter och för svensk sjukvård”, skrev Annie på Instagram då.

Nu, drygt tio veckor efter födseln, kommer ett glädjande besked från den nyblivna mamman. Hon och dottern har nämligen blivit utskrivna från sjukhuset.

Påbörjar nu sin ”riktiga” föräldraledighet

Recept.se Nyhetsbrev

Det är i ett inlägg på Facebook som Annie Lööf delar med sig av nyheten om att familjen äntligen har fått lämna sjukhuset och åka hem:

”Idag på Sagas 72:a levnadsdag blev vi utskrivna från sjukhuset! Under dessa drygt 10 veckor har hon mer än dubblerat sin vikt, lärt sig amma och andas kontinuerligt – en lovande start!”, skriver centerledaren bland annat och fortsätter:

Annons

”Innerligt tack till avdelning 61 på Sachsska barnsjukhuset på Södersjukhuset för all vård och omsorg under denna långa period och till personalen på Karolinska i Solna under dotterns första dagar! Under dessa två månader har både jag och min man vabbat tillsammans för Saga, men imorgon påbörjas min ”riktiga” föräldraledighet – med ett friskt och starkt barn! Så tacksam.”, avslutar hon inlägget.

Foto: TT, skärmdump från Instagram

Läs mer:

Annie Lööfs glädjebesked efter svåra förlossningen: ”Det här har jag längtat efter”

Annie Lööf avslöjar dotterns namn – och berättar vilken vecka hon föddes i

Annie Lööf har blivit mamma – här är kändisarnas gratulationer

Annons