SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Annie Lööf och maken väntar barn: ”Väldigt roligt”

19 aug, 2019 
Annie och Carl-Johan Lööf väntar tillökning – det avslöjar partiledaren på Instagram. Den nya familjemedlemmen väntas komma i början på nästa år och blir parets andra barn.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

I september 2015 blev Annie Lööf och maken Carl-Johan Lööf föräldrar till en liten dotter vid namn Ester. Det var parets första barn – och nu avslöjar centerledaren att deras snart fyraåriga dotter kommer bli storasyster.

Det var på Instagram som Annie Lööf först avslöjade nyheten om familjens tillökning – då hon publicerade en bild på sig själv och sin familj följt av texten:

”Vår dotter ska bli storasyster! Om allt går som det ska kommer familjen att bli fyra någon gång under första delen av nästa år. Vi tycker såklart att det ska bli väldigt roligt att få välkomna en ny, liten familjemedlem.”

Enligt Annie Lööfs pressekreterare Isabelle Purits är planen att Annie ska vara borta från politiken ungefär lika länge som hon var borta med sitt första barn, det vill säga sex månader. Under den tiden är tanken att Centerpartiets vice ordförande Anders W Jonsson ska axla rollen som tjänstgörande partiledare, uppger SVT.

Annons

Annie Lööf och Carl-Johan gifte sig 2011

Det var i slutet på juli 2011 som Annie Lööf och maken Carl-Johan Lööf (då Annie Johansson och Carl-Johan Carlsson) gifte sig. Vigseln ägde rum i Forsheda Kyrka i Småland inför 300 gäster, och anledningen till att paret tog namnet Lööf är för att det är Carl-Johans mammas flicknamn.

”Efternamnet Lööf är Calles mammas flicknamn, ett namn som både hans syster, systerdotter och mormor bär. En stolt Skillingarydssläkt och knektnamn vars historia stavas parkettgolv. Runt om i landet har släkten Lööf i över 100 år lagt parkettgolv. Det är en stolt och fin historia som jag och Calle nu kommer bära vidare”, skrev Annie på sin dåvarande blogg enligt Expressen.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Läs mer:

Nour El Refai om tuffa graviditeten: ”Aldrig varit sjuk såhär länge”

Carina Berg om kampen för att bli gravid: ”Många tårar”

7 appar för dig som är eller vill bli gravid

Annons