SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Anne Lundberg om vikttankarna: "Jag har mina nojor"

21 jan, 2020 
AvJohanna Bengtsson
Programledaren Anne Lundberg syns just nu överallt i tv-rutan och hyllas för sin karriär. Men inuti 54-åringen rör sig tankar kring både vikt och utseende.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Folkkära Anne Lundberg slog igenom som programledare för Antikrundan 1999 och har lett programmet sedan dess. I år har hon inte bara hunnit ha säsongspremiär för just Antikrundan, utan även för Antikmagasinet och Husdrömmar.

I en ny intervju i Aftonbladet öppnar Anne Lundberg upp sig kring åldersnoja, den utseendefixerade bransch som hon arbetar i och inte minst sin barndom utan pappa.

– Jag växte upp i ett hem där det fanns alkoholmissbruk och det hade sina nackdelar. Det slutade så småningom med att jag och mina två bröder levde ensamma med vår mamma. Det var en väldigt stabil och bra tillvaro tack vare henne. Men vår pappa levererade inte direkt. Det är alltid ett osäkerhetsmoment att växa upp med ett missbruk och att aldrig veta vad som händer, säger Anne Lundberg i intervjun.

Pappan tog sitt liv

Både hennes pappa och hennes farfar tog livet av sig. Något som Anne tidigare har berättat om i serien ”30 liv i veckan”, där hon tillsammans med skådespelerskan Sofia Helin pratade om självmord. I intervjun berättar Anne att hon bara var 20 år när pappan tog sitt liv och att hon har känt en ilska över det under trettio års tid. Dock blev ilskan mindre efter programmet, berättar hon.

Annons

Just nu säger sig Anne vara på en bra plats i livet, jobbet är kul och i somras gifte hon sig med kärleken Stefan, som hon träffat på äldre dar. I år fyller hon 54 år, men någon åldersnoja, det känner hon inte av.

– Nej, jag är så tacksam och glad för att jag får bli äldre. Det är inte alla förunnat, så man ska vara jävligt tacksam.

”Jag är ingen fotomodell”

Anne Lundberg har tagit emot en hel del utmärkelser genom året. Hela tre gånger har hon vunnit tv-priset Kristallen som ”Bästa kvinnliga programledare”. Dessutom vann hon frågesportprogrammet På Spåret 2007. Men trots hyllningar, framgångar och otaliga timmar framför kameran, kan även Anne Lundberg känna sig osäker ibland.

– Jag har aldrig varit någon fotomodell och har inte fått mina jobb för att jag varit snygg utan förhoppningsvis för att jag varit bra. Och ju äldre jag blir, desto mer erfarenhet får jag och blir därför bättre. Men jag vet också vilken värld vi lever i. Det är klart ungdomen känns fräsch och det finns säkert människor som tycker jag är en stofil som börjar bli gammal. Och jag har mina nojor och tycker bland annat att jag är lite för fet. Det finns massa saker jag är missnöjd med när det kommer till mitt utseende. Men jag nojar inte för att bli äldre. Det vore oförskämt mot dem som inte får bli det, avslutar hon.

Källa: Aftonbladet.se  Foto: TT

Läs mer: 

Anne Lundbergs knep för att hantera stressen i ”Antikrundan”

TV-aktuella Anne Lundberg: ”Både pappa och farfar tog livet av sig”

En tonåring i veckan tar sitt liv i Sverige – och självmorden ökar

Annons