Anna Brolin tar en paus från TV4: "Kroppen har sagt ifrån"

Anna Brolin ska ta det lugnare med tempot i höst.

Programledaren Anna Brolin, 38, är en av TV4:s mest folkkära profiler. Framför allt från sitt arbete på TV4 Sporten, men även som programledare för bland annat Biggest loser.

Men nu avslöjar Anna Brolin att hon tar en paus från TV4 under hösten. Orsaken är att det intensiva jobbschemat hon har i ryggen tillsammans med familjelivet och två små barn blivit för mycket.

– Jag älskar egentligen när det är stressigt och kaotiskt som det ofta är med direktsändningar. Men i kombination med två små barn, varav en är en bebis, så finns inte återhämtningstiden på samma sätt som tidigare. Jag är van vid intensiva perioder men den här gången har kroppen sagt ifrån, säger Anna Brolin till Expressen och fortsätter:

Läs också: Anna Brolins gravidlycka: ”Svårt att fatta”

– Jag mådde inte bra fysiskt och konsulterade en läkare som konstaterade att det var dags för mig att dra ner på tempot. Det är klart att jag blev rädd när kroppen reagerade på vissa sätt som jag inte kände igen och inte riktigt lyckades hitta tillbaka ifrån.

Anna Brolin och sambon Jesper Rodhborn fick i slutet av december 2017 sitt andra barn, en liten pojke som fick namnet Lionel Lio. Sedan innan har de tvååringen Elton. När lilla Lio bara var två månader drabbades han av RS-viruset och tvingades ligga på sjukhus för övervakning.

Anna Brolin har dock inte tagit full föräldraledighet. Istället har hon medverkat under nya inspelningar av Biggest loser, samt bevakat fotbollsallsvenskan och guidat TV4-tittarna genom sommarens fotbolls-VM. Och det hårda tempot på alla fronter är det som gjort att hon nu för första gången satt stopp. Hon kommer inte göra några fotbollssändningar och när Biggest loser är färdiginspelat i oktober kommer hon att vara ledig året ut.

 

Läs också: Anna Brolins son drabbad av RS-virus

– Jag försöker sänka tempot för att prioritera hälsan, barnen och familjen. När man ser klart på det är givetvis ett lätt beslut. Barnen är ju bara små en gång i livet. Och jag är oerhört tacksam över det stöd jag har haft från min arbetsgivare, det gjorde det ännu lättare att fatta beslutet.

För ett år sedan berättade Anna Brolin i podcasten Livshjulet att hon för tio år sedan var nära på att krascha och gå in i väggen. Det var hennes första år på TV4 och hon bevakade då fotbolls-EM. Trots det intensiva tempot och den konstanta press hon kände så kunde hon först i efterhand se varningstecknen.

– Det där ”hundåret” som man helst ska göra någon gång under sin karriär, det gjorde jag verkligen där. Det var ett extremt högt tempo, men jag fattade det inte själv. För det var nästan mitt första liksom år så. Men jag har förstått i efterhand att jag hade ju väldigt svårt att komma ner i varv och jag gjorde nästan aldrig det under det där året. Och var väl ganska speedad, hade svårt att sova. Jag hade de här symptomen för jag hade aldrig tid att komma ner.

Läs också: Anna Brolins tacksamhet efter sonens kamp

På grund av hösten paus kommer Anna Brolin heller inte att leda den årliga Fotbollsgalan som sänds på TV4. Hon har varit programledare för den direktsända galan i sju år, men Anna har beslutat att inte göra Fotbollsgalan i år. Istället räknar hon med att vara tillbaka i början av 2019.

FOTO: Ibl, TV4

Artikeln publicerades först på Hänt.se.

 

Redaktionens tips