SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Amy Schumer berättar om dolda sjukdomen

09 sep, 2020 
Amy Schumer drabbad av borrelia.
Nu efterfrågar ståupparen tillika skådespelaren Amy Schumer tips om man drabbads av borrelia, en sjukdom hon misstänker att hon kan ha burit på i flera år.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 favoritmammor från tv och filmBrand logo
5 favoritmammor från tv och film

Under gårdagen berättade komikern och skådespelaren Amy Schumer, 39, för första gången om sin dolda sjukdom i ett Instagram-inlägg:

“Var det någon som fick borrelia den här sommaren? Det fick jag och just nu tar jag antibiotika. Jag har kanske haft borrelia i flera år. Har ni några råd? Kan man ta ett glas vin eller två på det?“, skriver hon och ber sina följare dela med sig av sina tips i kommentarsfältet.

“Jag vill också säga att jag mår bra och att jag är peppad på att bli kvitt detta”, meddelar hon och förklarar att hon är medveten om att hon ska hålla sig undan solen.

Borrelia är en bakteriesjukdom som sprids av fästingar, sjukdomen behandlas med antibiotika, så nu får man hoppas Amy Schumer blir av med borreliainfektionen. Ibland sprider sig sjukdomen till nervsystemet och någon enstaka gång till lederna. Det kan då ta längre tid att bli frisk.

Amy Schumers tuffa graviditet

I maj 2019 meddelande ståuppkomikern att hon och maken Chris Fischers, 40, fått sitt första barn – lille Gene David. Hon annonserade sonens ankomst med en stor dos humor där hon delade en bild på Instagram föreställandes sitt och makens huvuden på prinsparet Harry, 35, och Meghan Markles, 39, kroppar. Prinsparet hade själva nyligen gått ut med sin väntade tillökning, och mycket riktig nedkom båda kvinnorna med varsin son bara timmar ifrån varandra den 6 maj förra året.

Annons

Dock var inte graviditeten en lätt match för henne, och Amy Schumer har varit öppen med sina sjukdomsbesvär tidigare. Under tiden lille Gene David låg i magen led hon av extremt graviditetsillamående.

– Det var riktigt riktigt svårt, förklarade Amy Schumer enligt People om tiden hon mådde så dåligt och samtidigt var tvungen att vara ute på turné.

Efter en tid med graviditetsproblemen tvingades dock Amy Schumer att avbryta sitt arbete eftersom hon helt enkelt blev för sjuk för att fortsätta. Men det var ett tufft val för henne som tar sitt roliga jobb på största allvar:

– Att gå på scenen och göra en sådan show, även om det är fysiskt påfrestande och alla tittar på dig, så är det fortfarande mitt jobb, sa hon och fortsatte:

– Om du är lärare, sjuksköterska eller vad som helst. Och du är riktigt illa där ann, eller genomgår en tuff graviditet så är det ju ingen som ger dig ett fripass, slog hon fast och menar på att man inte kan sjukskriva sig så enkelt i Amerika.

Annons

”Livet är så mycket vackrare nu”

För två år sedan gifte sig Amy Schumer med kocken och restaurangägaren Chris Fischer, och efter sonen kom till världen ser hon allt ur ett nytt perspektiv.

– Livet är så mycket vackrare nu, säger hon samtligt som hon förklarar att hon inte kommer bli gravid igen:

– Vi gjorde IVF, vilket var väldigt tufft för mig. Och jag tror inte att jag kommer klara av att göra det igen.

I samma veva klargör hon att hon inte tackar nej till ännu ett barn, och att de sparat ett embryo från senaste IVF-försöket då både hon och maken är öppen för ett eventuellt surrogatmödraskap.

Foto: TT/Instagram

LÄS MER:

Amy Schumers nya ord om IVF-resan och gravidkampen

Borrelia – här är allt du behöver veta om fästingsmittan

Därför valde Amy Schumer att sluta amma efter bara en månad

Annons