SömnStressMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebristHuvudvärk

Därför valde Amy Schumer att sluta amma efter bara en månad

30 dec, 2019 
Amy Schumer valde att sluta amma sin son, Gene Attell, efter bara en månad. I en ny intervju med podcasten Informed pregnancy förklarar komikern vad det var som fick henne att ta beslutet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Amy Schumer, 37, och maken Chris Fischer, 39, blev föräldrar till lilla Gene Attell i maj 2019. Sedan dess har komikern flitigt delat med sig av sin vardag som nybliven mamma – och de många utmaningar man ställs inför.

När Amy Schumer till exempel återvände till jobbet bara veckor efter att sonen fötts möttes hon av en hel del kritik, bland annat på Instagram:

”Redan???? Det är sinnessjukt!!! Och omänskligt. Kontrakt eller inte så borde du ha rätt till minst sex veckors mammaledighet”, skrev en.

”Men Jesus, Amy. Låt stygnen läka först. Jag ligger fortfarande på soffan och min yngsta är tre år”, skrev en annan.

Med glimten i ögat svarade Amy på de stötande kommentarerna genom att posta ett nytt inlägg där hon ses sittandes på en säng med en bröstpump kopplad till vardera bröst. Till bilden skrev hon en varm hälsning till alla mammaskammare:

”Skickar kärlek till alla mammor som skammat mig för gårdagens standup.”

Annons

Slutade ge bröstmjölk efter en månad

I en intervju med podcasten Informed pregnancy har Amy nu valt att berätta mer om sin amning. Hon förklarar att hon ville att hennes son skulle få i sig den näringsrika råmjölken som kommer i början av amningen, men att hon ganska fort kände att det ändå inte var något för henne.

När Gene Attell bara var en månad gammal valde hon därför att sluta amma, och i stället gå över till ersättning.

– Jag kände att det här inte var för mig, och tänkte ‘jag vill inte göra det’.

I samtalet poängterar Amy även vikten av att inte bara lyssna till det man ”borde” göra, utan även höra inåt och gör det som känns bäst för en själv.

– Vissa bara älskar att amma, och jag är så glad för deras skull. Men jag gillade det inte alls, det tråkade ut mig. Samtidigt kände jag mig stolt över att göra det, att ge mitt barn mjölk och grejer.

–Men när det väl slog mig att jag kunde sluta, tänkte jag ’jag ska sluta’, och i samband med det så trappade jag ner på pumpningen veckovis.

Amy förklarar också att mammornas hälsa är lika viktig som barnens hälsa.

– Du spelar roll. Och mår du bra kommer ditt barn också att göra det.

Foto: TT

Läs mer:

Amy Schumers svar till alla mammaskammare efter kritiken

Amy Schumer: ”Min pojkvän våldtog mig – när jag sov”

Amy Schumer har gift sig – se fina bilderna här!

Annons