HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Ammade dottern på catwalken – nu hyllas modellen

18 jul, 2018 
Mara Martin och fem månader gamla dottern på catwalken.
Modellen Mara Martin blev en världsnyhet när hon gjorde något hon gör flera gånger varje dag – ammar sin dotter. Skillnaden var väl att hon denna gång gjorde hon det i en guldbikini – på catwalken.
Annons

Amma offentligt eller inte? Det är en debatt som väckt starka känslor världen över i många år. Även om man kan tycka att det är det mest naturliga som finns, så är vi ändå inte vana att se det överallt och vid alla tillfällen.

Nu har en modell gjort slag i saken – och tagit in amningen i modevärlden.

Mara Martin var en av 16 finalister i Sports Illustrateds tävling Miami Swim Week fashion i helgen. Strålande vacker i en enaxlad guldbikini – och med sin ammande 5-månadersbebis i famnen.

Läs också: 56-årig modell i Sports Illustrated nya kampanj

Kanske anade hon att tilltaget skulle väcka folks intresse – men knappast att det skulle bli en världsnyhet!

Kommentarerna började välla in när bilderna släpptes – i stil med ”Yes Mama!” och ”SÅ vacker”, men även mer analyserande kommentarer som ”Detta är en sann arbetande mamma in action” och ”Älskar det här! Så bra för att normalisera amning”.

Annons

– Jag kan inte fatta att jag vaknar upp till rubriker om mig och min dotter att att vi gör något som vi gör många gånger varje dag. Det gör mig ödmjuk och känns så overkligt. Jag är så tacksam för att jag har möjligheten att dela det här budskapet och förhoppningsvis normalisera amning och visa att kvinnor KAN GÖRA ALLT!, skrev Mara på sitt Intsagramkonto dagen efter visningen.

Läs också: Aerie hyllas för valet av modeller i nya kollektionen

Och visst känns det härligt att se en kvinna som medvetet skyltar med sitt ammande och utstrålar äkta kvinnostyrka – men kanske är det just reaktionerna, som ger lite nytt hopp om mänskligheten, som är det bästa av allt?

Heja Mara och alla andra morsor därute – ammandes eller ej – ni är SÅ grymma och starka!

Se Mara Martin gå på catwalken här:

https://www.instagram.com/p/BlRqGryH_Mi/?taken-by=si_swimsuit

Även Sports Illutrated fick goda recensioner för att man visade mångfald och olika sorters skönhet på catwalken i helgen. Bland annat kunde man se olika sorters kroppar, proteser, olika hudfärger och hårtyper på podiet:

Källa: People, Cosmopolitan  Foto: Instagram/IBL

Läs mer:

Ny reklamkampanj hyllas – utmanar skönhetsidealen

Reklamkampanjen vill normalisera kvinnlig kroppsbehåring

Budgetkedja visar oretuscherade bikinimodeller

Se den hyllade kampanjen som utmanar skönhetsidealen

 

Annons