HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Alla blir förälskade i den här pojken och hans speciella kännetecken!

16 jan, 2017 
Alla nyfödda är unika och fantastiska. Men när lille Çinar Engin föddes, märkte hans mamma direkt att han hade något extra. Nu tar den turkiske pojken och hans hjärtformade smultronmärke världen med storm.
Annons

Alla föräldrar tycker naturligtvis att just deras nyfödda barn är det vackraste som finns. Men kanske kan vi ändå vara eniga om att den här turkiske lille pojken har något alldeles speciellt? Klart är i alla fall att Çinar Engin har tagit världen med storm sedan bilden på honom spridits i en rad olika medier.

hjartpojke

Läs också: Dagens mammor oroar sig mer över barnen

Pojkens föräldrar, Murat, 30, och Ceyda, 28, trodde knappt sina ögon då de förra vintern välkomnade sin nyfödde son till världen och familjen. I pannan hade han nämligen ett perfekt hjärtformat födelsemärke, eller smultronmärke som det också kallas.

Vill ta bilder med pojken

Lille Çinar blev snabbt sjukhusavdelningens guldklimp, och till och med sjuksköterskorna ville ta selfies med honom, skriver Daily Mail. Hans föräldrar berättar att pojken, som i dag hunnit bli 14 månader gammal, har många fans och att folk stannar familjen på gatan för att ta fotografera honom.

Annons

– Vi älskar honom och hans födelsemärke. Efter att en sjuksköterska tvättat av honom blodet på huvudet, såg jag märket i hans panna. Jag blev verkligen överraskad. När jag tittade närmare såg jag att det var ett fantastiskt hjärta. Det var svårt för mig att hålla tårarna tillbaka, säger pappa Murat till Daily Mail.

Blir igenkänd

Föräldrarna kallar sonen och hans smultronmärke för en gåva från Gud, och också hans mamma började gråta av lycka när hon såg sonens speciella kännetecken. Nu kallas Çinar för ”kärleksbarnet” och vart han än kommer väcker han uppmärksamhet.

– När vi besöker sjukhuset för rutinkontroller känner sjuksköterskor och läkare igen honom, och kallar honom för ”hjärtpojken”. Han har redan många fans, säger den stolta pappan till Daily Mail.

Så kallade smultronmärken, eller hemangiom, är vanligt hos nyfödda barn – ungefär fem procent av alla nyfödda har dem – och försvinner vanligen av sig själv med tiden.

Läs också: Små barn och stora hundar i ny bok

Av Minna Wallén

Artikeln kommer ursprungligen från Allers.se

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons