Adam Alsing död i corona – familjens ord om dödsfallet

Videon kunde inte hittas

Programledaren Adam Alsing avled under onsdagen till följd av coronaviruset. Det bekräftar hans familj för nyhetsbyrån TT.

Familjen om Adam Alsings död i corona

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen”, säger Alsings anhöriga i ett uttalande till TT.

De fortsätter:

”Familj och anhöriga vill tacka den fantastiska personalen som gav Adam vård under hans vistelse på Södersjukhuset i Stockholm. Vi vill också vädja om respekt av vårt privatliv under denna tid av sorg och stillhet. Familjen vädjar med all önskad tydlighet om respekt för sorgearbetet och kommer inte att lämna några ytterligare kommentarer”.

Tidigare i januari berättade Adam Alsing i NRJ Morgon att han skulle bli farfar senare i vår. Något han såg fram emot med stor glädje.

LÄS MER: Adam Alsing om att bli farfar: ”Det finns så fina bebiskläder!”

Adam Alsing sörjs av kollegerna

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)
Alsing var fram tills han blev sjuk programledare för NRJ Morgon. Hans kolleger kommenterar dödsfallet så här:
”Vår kära kollega och vän Adam Alsing har tragiskt gått bort. Det är otroligt smärtsamt och våra tankar går till Adams familj. Vila i frid Adam, vi glömmer dig aldrig.”

Arbetsgivaren Discovery networks skriver:

”Det är med stor saknad och bestörtning som vi tagit emot beskedet att Adam inte längre finns med oss. Våra tankar går till Adams familj och anhöriga.”

Adam Alsing har varit programledare i radio och tv sedan 90-talet. Han ledde till exempel Big Brother i kanal 5 samt radioprogrammet ”Äntligen morgon” i Mix Megapol tillsammans med bland annat Gry Forssell.

Han efterlämnar hustru och två söner.

Källa och foto: TT

LÄS MER:

Gry Forssells sorg – vännernas ord om Adam Alsing

Adam Alsings egna ord om sjukdomen: Tar mitt ansvar

Utvald läsning