SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

9 vanor de som trivs bäst med sina jobb har gemensamt

23 mar, 2022 
Leende kvinna på jobbet
Vad är det som får vissa att lyckas med balansen att trivas och prestera på jobbet utan att stressa sönder sig – och få alla kollegor att känna sig sedda och uppskattade? Här är nio viktiga faktorer som ökar chansen att känna sig genuint lycklig på jobbet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Alla arbetsplatser består av människor på olika platser i livet. Vissa är karriärister och strävar framåt, vissa verkar göra det till en sport att prestera så lite som möjligt och några är bittra. Men de flesta av oss stressar mest runt och försöker få livet att gå ihop medan vi gör så gott vi kan – ofta med lite blandat resultat.

Och ovanpå allt det här flyter de som verkar harmoniska och tillfreds och verkar ha koll på läget. De pratar alltid trevligt med alla och levererar och presterar utan att stressa sönder sig. Vad är hemligheten?

De siktar på guld

De har en tydlig plan och tanken på den ger dem ett leende på läpparna. Redan här är de halvvägs i hamn.

Gillar du inte att jobba mot mål? Prova att se det som en väg för att skapa din egen lycka. Mål hjälper till att göra det tydligare åt vilket håll man ska, så man slipper dikeskörningar

De prioriterar och satsar på saker som de kan kontrollera

De som är lyckliga på jobbet prioriterar och använder sin tid effektivt. De vet också vad de inte ska lägga onödig kraft på på och vågar prioritera bort det – framför allt saker de inte själva kan kontrollera.

Annons

De visar sant engagemang

Oavsett hur mycket de har att göra, vill de alltid hjälpa andra. Att dela med sig av sin kunskap gör att både de och andra växer.

De ser till att ha ett positivt nätvärk

Man blir som man umgås och lyckliga människor ser till att omge sig med andra glada människor. Negativa människor drar ner inte bara sig själva, utan även andra.

5 saker som får dig att må dåligt på jobbetBrand logo
5 saker som får dig att må dåligt på jobbet

De tar inget för givet

De vet att man måste jobba hårt för att ta sig någonstans, och accepterar det. De litar inte på tur och slump och är därför tacksamma för var de tagit sig.

De är känslomässigt intelligenta

När man är känslomässigt intelligent är man medveten om såväl sina egna som andras känslor. När de får dippar har de lättare att ta sig ur det dåliga humöret och hjälpa andra med detsamma.

Annons

De tar hand om sig själva

Lyckliga människor ser till att sova tillräckligt, tränar regelbundet och prioriterar tid för saker som fyller på energi.

De jobbar med sina passioner

Att jobba med något du brinner för kommer ta fram det bästa i dig. Alla har dock inte möjligheten att göra det på arbetstid, men se då till att prioritera in givande och utvecklande aktiviteter på din fritid.

De har ordning på skrivbordet

Det är svårt att jobba strukturerat om det är kaos runtomkring en. Minimera antalet saker som ligger och skräpar på ditt skrivbord och addera lite trivsel och glädjekickar som en fin blomma och en bild på någon du tycker om.

De minimerar antalet triviala beslut de behöver ta under en dag

Man kan inte helt undvika att ta spontana beslut, men det är svårt att vara i fas när man är förvirrad och överväldigad. Se till att planera och förbereda dig så mycket du kan så slipper du bli avbruten och börja om med nya tankebanor hela tiden.

Inspirerat av: Fairygodboss

Foto: TT

Annons