Kenza Zouiten Subosic om stora rädslan under andra graviditeten

13 nov, 2020 
Kenza Zouiten Subosic om stora rädslan under andra graviditeten
Kenza Zouiten Subosic väntar sitt andra barn, men känslorna under den andra graviditeten är inte alls som hon tänkt sig. I ett långt och ärligt inlägg berättar hon om kampen.
Annons
6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår
6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår

Kenza Zouiten Subosic blev mamma till sonen Nikola förra sommaren, och nu väntar hon och maken Aleks sitt andra barn. Trots att ett syskon till Nikola varit efterlängtat så är inte alla känslor som Kenza känner i sin andra graviditet positiva.

”Varför känner inte jag samma starka band den här gången?”

I ett långt och ärligt inlägg på Instagram berättar hon nu att hon har dåligt samvete – både mot sonen Nikola och hans lillebror som ligger i magen.

”Jag har handskats med dåligt samvete under min andra graviditet. Inte bara för Nikola utan även för hans lillebror. Varför känner inte jag samma starka band den här gången? Varför känner jag mig ibland mer orolig och stressad över att få ett till barn, istället för exalterad?”, skriver Kenza i inlägget, och fortsätter:

Recept.se Nyhetsbrev

”Ärligt talat så är jag lite rädd för de känslorna som jag kommer att känna, eller inte känna, när jag får träffa honom för första gången. Jag är rädd för hur Nikola kommer att reagera på att han plötsliga ska behöva dela mig med någon annan. Jag är rädd för hur jag ska klara av att hantera ett litet barn, ett nyfött barn och min karriär på samma gång”, skriver hon vidare.

Annons

Skillnaden mellan första och andra graviditeten

Hon förklarar även att hon så klart är tacksam över att vänta ännu ett barn. Men de tuffa känslorna kring den andra graviditeten gör henne ledsen.

”Än så länge är min andra graviditet väldigt lik min första, men jag känner inte alls på samma sätt och det gör mig ledsen”, skriver Kenza och menar att hon under sin första graviditet älskade varje stund av att vara just gravid, att kärleken till den lilla i magen var så stark från första början.

Fina orden från andra mammor

Hon avslutar inlägget med att fråga om det finns andra som kan relatera till hennes känslor, och bland kommentarerna dyker det upp massor av mammor som upplevt samma sak – och som påpekar att hennes känslor inte alls är konstiga.

Foto: Instagram

LÄS MER:

Gravida Kenza om negativa kommentarerna kring att få en till son

KUB-test och NIPT-test – här är allt du behöver veta

8 kända kvinnor som pratat öppet om kroppen efter förlossningen

Annons