SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

7 spahotell i Stockholmsområdet där barn är välkomna

17 jun, 2020 
Spa med barn
Letar du efter ett spa som även tar emot små gäster? Här är sju hotell och dagspa i närheten av Stockholm där barnfamiljer är välkomna att plaska eller övernatta.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Är det svårt att få till egentid eller barnvakt kan det kännas avlägset att åka på spa. Spa ska vara lugnt och avkopplande – och barn är ofta, tja, lite motsatsen.

Men det finns faktiskt en del spa som tar emot barn, bara det att man får tänka lite utanför boxen och åka på andra tider, eftersom barnfamiljer är välkomna under vissa timmar eller dagar – vilket är fullt förståeligt.

Ofta finns en viss åldersgräns, men en del spa tar emot barn i alla åldrar. Här har vi samlat några bra tips i och runt omkring huvudstaden, för dig som är trött på badhus och vill lite lyx.

Nynäs havsbad

Nynäs havsbad

Bara 35 minuter från Stockholm – ändå är det som en annan värld och hotellet ligger jättefint vid vattnet. Bor man på hotellet är barn under 15 år välkomna utan extra kostnad, måndagar till fredagar mellan 13-16.

Annons

En mycket trevlig familjeutflykt, perfekt med närheten till fina skogsstigar också.

Finns på spaavdelningen: Varm inomhuspool. Varm utomhuspool. 3 olika bastur och så dopp i havet så klart!

Läs mer här.

Yasuragi, Hasseludden

Utomhuskälla Yasuragi

Under några sommarveckor anpassas Yasuragi för både stora och små – och barn är mer än välkomna. Under konceptet Yasuragi Kids erbjuder man olika paket som bland annat innehåller sushiskola för barn och familjeyoga. Även på Yasuragi är det nära till vackra naturområden.

Annons

Finns på spaavdelningen: Bastuavdelning med bland annat ångsaltbastu och sovbastu(!) och flertalet varma och kalla bad, till exempel kolsyrebad och varma källor.

Skepparholmen, Nacka

bastu pool havsutsikt skepparholmen

Vid vattnet, 20 minuter från Stockholms City hittar du Skepparholmen. Anläggningen förknippas ofta med konferenser, men man har också barnvänliga nedslag då och då, till exempel på loven och under sommaren. Då erbjuder man bad och spabehandlingar för barn 10-16 år.

Finns på spaavdelningen: Bastuavdelning, pool inomhus och utomhus.

Annons

Läs mer här.

Selma City Spa

Selma city spa pool

Högst upp på Clarion Sign hittar du lilla, men mysiga Selma City Spa, med utsikt över hela Stockholms city. Barn är välkomna mellan klockan 12-15 mån-fredag och klockan 9-12 på helger.

Under skolloven (dock ej under sommarlovet) har man barnfokus och det ingår mini-massage och nagelmålning.

Finns på spaavdelningen: Bastu, utomhuspool.

Läs mer här.

Hotell Havsbaden, Grisslehamn

Havsbaden Grisslehamn

Ungefär en timme från Stockholm hittar du fina Hotell Havsbaden, med stor spaanläggning. Mellan 14.00 – 18.00 är barn mellan 0-15 år välkomna i spaavdelningen, och i utomhusbassängen på innergården får barn alltid bada under sommartid.

Annons

I alla paketerbjudande ingår dessutom en gratis båtresa med Eckerölinjen, en rolig utflykt med barnen.

Finns på spaavdelningen: Fyra sorters bastu, flera pooler både ute och inne, jacuzzi, lågvattenbassäng, kallbad.

Läs mer här.

Djurönäset

Djurönäset bastu

Erbjuder, som de flesta andra spaanläggningar barnvänliga tillfällen under framför allt loven. Då är barn välkomna på både avkoppling i bastulandskapet och plask och bus i poolen och utomhuskällan.

Finns på spaavdelningen: Stor vedeldad bastu, två vedeldade badtunnor, bastulandskap, inomhuspool, varm infinitypool.

Annons

Läs mer här.

Steam Hotel, Västerås

Steam Hotel Pool

För familjer med lite större barn måste ändå Steam Hotel i Västerås nämnas. Barn under 16 år är inte välkomna i hotellets spaavdelning på taket, men har man större barn har vi förslag på bra övernattningsdeal:

Låt barnen få en stunds skärmtid på rummet medan ni vuxna njuter en stund i den stora loungeavdelningen på taket – dagen efter badar ni nämligen på barnens villkor. Vägg i vägg ligger nämligen Sverige coolaste badhus, Kokpunkten. Hotellet har även ett flertal barnaktiviteter som bio, shuffleboard och skee-ball.

Finns på spaavdelningen: Pool inomhus och utomhus, bastuavdelning, bar och restaurang.

Läs mer här.

LÄS MER:

9 utflykter mindre än 2 timmar från Stockholm

Så får du en (nästan) stressfri semester med barnen

Lindra barnens vanligaste sommarplågor – 8 knep

Annons