SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

6 roliga saker att göra med barnen under påsklovet i Stockholm

26 mar, 2018 
AvMina Gilbertsson
Ledigheten är här och äntligen är hela familjen samlad! Saknar du inspiration på utflykter att göra under påsklovet? Vi har listat sex roliga aktiviteter om du spenderar dina lediga dagar i Stockholm.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

UPPDATERAD 4/4 2019.

Såklart kan du gå på bio, besöka ett badhus eller ha picknick i parker, men vill du göra något lite annorlunda är dessa utflykter en utmärkt idé!

Skansen

Påsklovet är fyllt av aktiviteter på Skansen, som påskpyssel, korvgrillning och ponnyridning. Vill ditt barn klä ut sig? Besök Skansen under skärtorsdagen då det är fritt inträde för alla barn med utklädnad. Övriga dagar kostar inträdet 125 kronor för vuxna och 60 kronor för barn.

Adress: Djurgårdsslätten 49-51.

Sjöhistoriska museet

Storm är temat på Sjöhistoriska museet under påsklovsveckan. Väl där får familjen höra spännande historier om äventyr på stormande hav. Museet har fri entré och är öppet alla dagar under påsklovet.

Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 24.

Läs också: Då ska du gå påskkärring

Polismuseet

Årets påsktema är Poliser i trafiken. Det anordnas visningar varje dag klockan 12:30-14:30 på Polismuseet, med tillfälle att köra politrampbil och delta i tipsrunda. Däremellan finns det olika visningar och utställningar för hela familjen. Det är fri entré för barn och ungdomar upp till 19 år och vuxna får betala 60 kronor för inträde.

Annons

Adress: Museivägen 7.

Kungliga slotten

Även de kungliga slotten har olika påsklovsaktiviteter. Under ordinarie öppettider kan ni får på guldjakt på Drottningholms slott. Det är fri entré för barn upp till 6 år. Annars ligger entréavgiften på 50 kronor per person.

Läs också: Sött, gott och nyttigt: Här är 7 recept du vill prova i påsk

Drottningholms slottsteater

Låt dig inte luras av allt i teaterns värld. Drottningsholms slottsteater tar dig bakom kulisserna och lär dig mer om teaterns tricks under en visning för hela familjen. Det finns även en pysselverkstad som har öppet mellan klockan 11 och 15. Priserna ligger på 100 kronor för vuxna och 50 kronor för barn.

Siggesta gård

Siggesta gård är en herrgård med hotell, restaurang och aktiviteter året om. Det finns en skogshinderbana, ett joggingspår och ett utegym att ta sig an – och på sommaren finns det även djur att titta på. Herrgården har olika aktiviteter under påsklovet så som träningspass, pyssel och skogshinderbanor. En aktivitet kostar 75 kronor för vuxna och 60 kronor för barn.

Adress: Siggesta Gård AB, 139 90 Värmdö.

Läs också: 10 anledningar att påsken är den BÄSTA högtiden!

Foto: IBL

Annons