SömnMindfulnessOnt i magenPollenallergiNyttig matMunhälsa

7 meditationsappar att ladda ner redan i dag

07 jul, 2018 
AvNanna von Knorring
Vill du lära dig leva i nuet, hitta balans i vardagen eller kunna varva ner bättre? Då kan meditation och mindfulnessövningar vara något för dig. Här har vi samlat apparna som kan hjälpa dig på traven mot ett bättre mående.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

I dag är det långt ifrån ovanligt att känna sig påverkad av stress i vardagen, men meditation och mindfulnessövningar kan förebygga och råda bot på det.

Forskning har nämligen visat att meditation dels kan minska stressen man känner och dels förbättra ens fokus. En ny studie publicerad i Journal of Experimental Psychology menar dessutom att mindfulness kan göra dig till en trevligare människa.

Läs också: 5 meditationsövningar för dig som hatar att meditera

Mindfulness och meditation går ut på att öva sig på att rensa sina tankar samt vara i nuet – och det är en hälsotrend som ser ut att vara här för att stanna. Är du sugen på att hoppa på trenden, men osäker på hur du ska börja? I dag finns det en mängd guider, appar och filmklipp som kan hjälpa dig att hitta meditationen och övningarna som passar för just dig.

Här listar vi sju bra meditationsappar att ladda ner redan nu – för en bättre vardag.

1. The Mindfulness app

För vem: För dig som vill komma igång och meditera ordentligt

 

The mindfulness app

Mindfulness appen har en fem dagars introduktion, vilket gör att appen passar utmärkt för dig som vill komma igång ordentligt med mindfulness. I appen kan du anpassa dina övningar och välja mellan såväl guidade som tysta meditationer, med en längd från tre till 30 minuter.

Annons

Du kan ställa in påminnelser, synkronisera med hälsoappen i din Iphone och följa din utveckling med hjälp av statistik. Mindfulness appen är gratis, men har en premiumdel som kostar 95 kronor i månaden alternativt 595 kronor för ett år.

Läs mer här. 

2. Headspace

För vem: För kompisarna som vill peppa varandra

Headspace

Den här meditationsappen passar bra för en nybörjare som vill ge meditation ett försök. Headspace erbjuder tio minuter meditation under tio dagar kostnadsfritt. Efter de tio grundläggande meditationerna kräver de mer avancerade övningarna ett abonnemang för antingen 13 dollar per månad eller 95 dollar per år.

I appen kan du följa dina framsteg och det finns både ett belöningssystem och möjlighet att följa vänner som även använder appen. Perfekt om ni är två eller fler som vill peppa varandra att börja meditera mera!

Annons

Läs mer här.

3. Stop, breathe & think

För vem: För dig som vill följa upp ditt mående och göra något litet varje dag

Stop, breathe & think-appen

I Stop, breathe & think-appen kan du göra en snabb koll över hur du känner dig och mår och sedan få personliga rekommendationer kring vad du kan göra för mindfulnessövningar baserat på ditt mående.

Du kan bland annat fokusera på att minska stress, lära dig andas bättre och sova bättre. Du kan dessutom följa ditt mående genom att använda appen regelbundet. Stop, breathe & think passar för såväl nybörjare som mer erfarna mediterare och är gratis, men har ett större utbud för betalande kunder för 10 dollar per månad alternativt 59 dollar per år.

Läs mer här.

4. Yoga studio

För vem: För dig som vill kombinera meditationen med yoga

Yoga Studio appen för yoga och meditation

Om du vill kombinera både yoga och meditation i ett är det här appen för dig. Yoga studio erbjuder yogaklasser på video för såväl nybörjare som avancerade yogis och du kan även skapa dina egna yogaklasser. Det finns ett stort utbud av klasser med olika fokusområden och du kan dessutom ladda ner klippen om du vill träna på en plats där du inte har tillgång till internet.

Annons

Det finns även ett utbud av längre meditations- och avslappningsövningar i appen. Att ladda ner appen är gratis och användare erbjuds en veckas gratis provperiod, efter det kostar appen tre dollar per vecka alternativt åtta dollar per månad.

Läs mer här.

5. Calm

För vem: För dig som vill göra fokuserade meditationer och en snygg användarupplevelse

Meditationsappen Calm

Calm har en mängd olika meditationsövningar med olika syften. Det finns ”Sleep Stories” för att du ska somna lättare, det finns andningsövningar, guidade meditationer och flertalet andra riktade övningar (från lycko- och tacksamhetsövningar till övningar som ska hjälpa dig bryta dina ovanor) med varierande längd.

Passar för såväl nybörjaren som den mer erfarne och särskilt för den som uppskattar en snygg användarupplevelse inuti appen. Calm har ett gratisutbud samt ett större utbud som kostar 499 kronor per år.

Annons

Läs mer här.

Läs också: Olika typer av meditation tränar hjärnan på olika sätt – så hittar du rätt!

6. Spotify

För vem: För dig som vill meditera på egen hand

Spotify fungerar även för meditation

På Spotify finns mycket mer än bara de senaste poplåtarna. I appen finns spellistor för olika typer av meditation, mantran och bakgrundsljud att lyssna på – det är bara att leta, lyssna och hitta sina egna favoriter.

Läs mer här.

7. Smiling minds

För vem: Särskilt bra för familjer, barn och dig som inte vill betala för en app

Smiling minds – meditationsapp

En meditationsapp som passar för både vuxna och barn från sju år och uppåt. Övningarna är uppdelade enligt ålder (7-9 år, 10-12 år, 13-15 år, 16-18 år och vuxna) och man kan ha flera konton i samma app, exempelvis om hela familjen delar på en enhet.

Det finns dessutom särskilda övningar som är specialanpassade för bland annat lärare i klassrummet, pendlingen till jobbet och för arbetsplatsen. Appen är helt gratis.

Läs mer här.

Foto: IBL/Shutterstock

[socializer-facebooklikeshare]

Annons