SömnStressMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

6 bra appar för dig som vill komma igång med träningen

09 sep, 2019 
AvRebecka Gustavsson
Träningsmotivation i form av olika appar
Har du svårt att ta dig till gymmet eller sviker inspirationen när du väl är där? Här tipsar vi om sex träningsappar som kan fungera som en liten hjälp på traven – när motivationen behöver det som mest.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Oavsett om du är nybörjare eller en hard core träningsjunkie kan det ibland vara svårt att hitta motivationen eller inspirationen till ett träningspass. Speciellt om vädret är tråkigt eller om dagen kanske inte bjöd på den energin du behövde. Men det finns några saker som kan ge dig en extra klapp på axeln när ursäkterna tar över och peppen sviker. Nedan har vi listat fem appar för alla tillfällen som du både kan använda själv eller med någon kompis, scrolla ner för att hitta din favorit!

Gratis träningsappar för iOS och Android:

1. Nike Training Club (NTC)

En app som gör det enkelt att hitta motivationen – vart du än befinner dig.

Träningsapp från Nike

Oavsett om du vill använda redskap eller jobba med det du har kan denna app bli din nya bästa vän. Det finns både färdiga pass för dig som befinner dig på gymmet, eller för dig som precis tog dig ur soffan. Du registrerar dig på ett kick och kan sedan ta del av träningspass i alla former. Appen tillåter dig att välja helt själv på vilken nivå du vill lägga dig på, och vilken muskelgrupp du vill jobba extra med i varje pass.

2. Daglig Workouts – Övningar

Här är en app för dig som behöver inspiration – oavsett vart du är.

App som visar olika träningspass

Appen ger dig möjlighet att välja vilken muskelgrupp du vill att ditt träningspass ska fokusera på. Du kan både använda appen som inspiration inför ett egenkomponerat träningspass, eller följa instruktionsfilmerna i appen som visar exakt hur du ska göra. Varje pass innehåller tio övningar och du kan välja längden på passet själv – antingen 5, 8 eller 10 minuter.

3. Runkeeper

Appen för dig som vill komma igång och följa din utveckling i löpspåret.

Träningsapp för dig som vill följa din utveckling och lägga upp träningen inför framtiden

En gratis GPS-app där du enkelt skapar ett konto via Facebook eller med din mejladress. Sedan är det bara att ge sig ut i spåret. Runkeeper hjälper dig att hålla koll på din utveckling, den sparar dina löpturer som statistik och informationen kan du sedan ta del av när du vill. Du kan både planera in träningspass, spåra dina löpturer och sätta upp mål för framtiden direkt i appen.

4. Fartlek

Här bestämmer du nivå, tid och plats – appen bestämmer resten.

App som ger en enkel löpträning med olika nivåer

En app där du själv kan skräddarsy ditt träningspass inom löpning och kondition. Först väljer du tiden (15 min, 30 min, 45 min eller 1 timme) och sedan väljer du en svårighetsgrad (Lagom fartlek, Go go go! eller Are you Crazy???). Appen berättar sedan för dig i vilken fart du ska springa med olika signaler och bilder.

Annons

5. Försvarsmaktens träningsklubb (FMTK)

App med möjlighet att koppla ihop profiler med varandra för att både pepp, stöd och diverse tävlingar.

Träningsapp där du kan följa statistik och koppla ihop din profil med vänners

Här kan du skapa en egen profil där du kan följa din utveckling över tid eller kanske bara för att tävla med dig själv? Du kan även koppla ihop din profil med dina vänners profiler om du vill det, för att jämföra statistik, peppa varandra och annat kul. I appen hittar du cirka 450 övingar som du kan göra var som helst.

6. Seconds HIIT & Tabata Timer

En app som erbjuder effektiv och rolig träning i sin enkelhet.

INtervallträning eller Tabatapass

Den här appen innehåller träningspass med fokus på intervallträning. Du väljer själv mellan ett 7.50 – eller 13.30 minuters pass, sedan håller appen koll på vilken övning du ska göra och när det är dags att gå vidare eller pausa. Du kan både göra dessa pass själv hemma, med en kompis eller på gymmet och du behöver inga redskap eller andra tillbehör.

Annons

Det finns som sagt en hel drös med inspirerande appar på marknaden där du varken behöver ett gymkort eller några speciella redskap för att genomföra ett svettigt pass. Det är lättare att hålla kvar motivationen om du hittar något som du tycker är kul och inspirerande, så var inte rädd för att testa dig fram för att hitta det som passar just dig bäst!

Bildkälla: TT/IBL

Läs mer:

Så kan lågintensiv träning göra dig till en bättre löpare

Hur gör jag träningen mer effektiv? Experten svarar!

Ny studie: Träning ger mindre mensvärk

Annons