FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

6 frukosthacks som kommer underlätta din morgon

13 mar, 2017 
https://image.mabra.com/image-6446483?imageId=6446483&width=1320&height=689
Thowe Wagner Larsson
Är du en sjusovare av rang som sällan hinner med frukost? Ta del av dessa tips för att få en smidigare start på dagen!
Annons

Tidiga morgnar, eller morgnar överlag, är inte för alla. Många av oss prioriterar att sova en halvtimme extra istället för att kliva upp och göra i ordning frukost. Dessa 6 tips kan hjälpa dig att få en smidigare start på morgonen.

Läs också: Börja din viktminskning med en rejäl frukost

1. Skippa inte frukosten!

Du kanske inte känner av hungern det första du gör när du vaknar på morgonen men risken finns att du några timmar senare har en kurrande mage som skriker efter mat. Du behöver inte äta något det första du gör men se till att ha med dig något ätbart i väskan för att stilla den värsta hungern när den kommer. Chiapudding i en burk är perfekt!

Läs också: Gröt till frukost! 10 goda recept

2. Förvara brödet i frysen 

Gillar du bröd men vill inte äta det varje dag? Kanske hinner brödet bli dåligt innan du har hunnit äta upp allt. Om du förvarar brödet i frysen håller det mycket längre och du kan dessutom äta rostat bröd så ofta du vill. Brödet blir nämligen godare om det är fryst när det rostas.

Annons

Läs också: 5 tips för en nyttigare frukost

3. Ugnsrosta baconskivorna

Finns det någon bättre frukost än äggröra och bacon? Tveksamt! Spara tid på morgonen genom att använda ugnen för att tillaga baconskivorna. Placera skivorna på ett bakplåtspapper och ställ plåten i mitten av ugnen. Låt skivorna rostas i cirka 10 minuter på 200 grader. Ta vara på tiden och gör dig i ordning för dagen – eller slappna av framför Nyhetsmorgon.

Läs också: Frukosten som hjälper dig tappa kilon

4. Gör i ordning ingredienser till en smoothie under helgen

Smoothie är ett bra frukostalternativ när du vill få i dig nyttigheter på morgonen. Ta en kvart under helgen och skiva upp olika frukter och grönsaker. Paketera detta i portionspåsar och förvara i frysen, en för varje smak. Till exempel: skivad banan, mango och ingefära. Eller: färsk spenat, jordgubbar och hallon. På morgonen tar du en portionspåse och adderar valfri vätska, till exempel mandelmjölk eller apelsinjuice.

Annons

5. Pannkakor varje dag!

Vispa ihop en dubbel pannkakssmet och häll i en rengjord ketchupflaska eller motsvarande. På det här sättet kan du få perfekta pannkakor varje morgon och slippa allt kladd. Smeten blir dessutom bara godare om den får stå 1-2 dagar i kylen.

6. Ägg och avokado

Ägg och avokado är en perfekt frukost sett ur näringssynpunkt. Den här varianten behöver 15 minuter på sig i ugnen men då kan du passa på att göra dig i ordning för dagen. Ta fram en avokado, två ägg och salt. Knäck ägget i avokadokärnans hål (du kan behöva gröpa ur lite mer avokadokött) och ugnsbaka på cirka 225 grader i 15 minuter.

 

Starta dagen med bästa frukosten – 10 recept

recept på nyttig frukost

Läs också: Starta dagen med bästa frukosten – 10 recept

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons