5 smarta sätt att bli av med getingarna

Bli av med getingarna!

Är du också trött på att flytta middagen inomhus eller vara rädd att bli stucken när du ska njuta av sol och semester? Just nu surrar det värre än vanligt i stora delar av landet, men det finns effektiva trick för att göra slut på getingplågan på egen hand. Här är fem smarta knep!

Prova PET-tricket

bli av med getingar

Ta en vanlig flaska och skär av överdelen med en vass kniv. Vänd den sedan nedåt inuti flaskan, som en tratt, med korköppningen öppen mot botten. Fyll den sedan med söt saft eller vinäger. Getingarna lockas snabbt av lukten och kryper ner i hålet – men kan inte krypa upp igen. Till slut faller getingen ner i vätskan och dör – och avger en doft som lockar till sig ännu fler kompisar. Efter bara några dagar kan du ha en svart otäck getingsörja. Byt ut flaskorna regelbundet och ha gärna fler åt gången på strategiska platser i trädgården.

Så upptäcker du borrelia i tid

Elda kaffe!

bli av med getingarna - elda kaffe!

Ett snabbt knep om getingarna stör under middagen är att sätta fyr på kaffepulver (ja, du läste rätt). Lägg kaffet på en bit folie och tänd, den lilla rökpelaren stör inte middagsgästerna så mycket – men getingarna hatar den. Sägs också fungera lika bra mot envisa myggor.

Det här enkla knepet håller myggen borta i sommar

Bygg ett nytt bo

ThinkstockPhotos-495209489

Ta en naturfärgad papperspåse och knöla till den lite grand (målet är att få den att se ut om ett större getingbo). Häng sedan upp den i din trädgård, knepet ska få getingarna att vända i luften – eftersom de tror att området redan är bebott.

Insektsmedel + vatten

Bli av med getingarna!

Att pudra Myrr, eller annat insektsdödande preparat, där getingarna flyger in fungerar också utmärkt – en perfekt metod om du har ett bo innanför husfasaden. Du kan också blanda Myrr med vatten och använda en sprayflaska. Insektsmedel som Radar fungerar också, spruta gärna in i boet eller i anslutningen till ingången för bäst resultat.

Så får du mördarsniglarna att utrota sig själva

Dränk dem

Bli av med getingarna!

Om du ska våga dig på det här knepet krävs det lite tålamod och skyddsutrustning. Du måste först och främst vänta tills det blivit mörkt och getingarna gått och lagt sig. Väl inne i sitt mörka bo under kvällen är de lugna och risken för stick är betydligt mindre än annars. Men ta på dig handskar, regnrock eller andra ytterkläder som kan stå emot en gadd – och ha gärna någon form av skydd för ansiktet. Plocka, eller slå, sedan ner boet och låt det landa i en hink med vatten. Lägg sedan ett lock på. Nästa morgon är både boet och dess invånare redo att bli kompost.

Utvald läsning