5 smarta saker personer med fläckfria badrum gör varje dag

Att städa badrummet är för de allra flesta av oss ett nödvändigt ont och i ärlighetens namn är det inte speciellt många av oss som tycker att det är speciellt trevligt att skura och skrubba här. Den som någon gång har skjutit upp slitgörat vet hur otrevlig bakläxan oftast blir i form av flammiga och fula duschväggar eller envisa fläckar i vasken och toaletten.

De goda nyheterna är att du faktiskt inte behöver storstäda ditt badrum speciellt ofta för att hålla det så fräscht som möjligt! Istället för att bäva för den tunga uppgiften kan du lägga in små dagliga rutiner som gör att badrummet håller sig skinande rent länge så att du kan lägga din tid på annat än att stöna och stånka över skurhinken.

Håll badrummet rent: 5 dagliga rutiner som funkar

 1. Fånga fläckarna med mikrofiberduk

  Om du inte redan har upptäckt fantastiska mikrofiberdukar så är det dags att investera i dem nu och placera en i badrummet! Det smarta verktyget är perfekt att ha nära till hands för att direkt torka bort spill efter tandkräm och andra fula fläckar i vasken innan de får fäste och blir svåra att skura bort. Bonus: Du behöver inte något rengöringsmedel när du använder mikrofiberduk!

 2. Lufta ut ordentligt

  Ha för vana att sätta igång fläkten eller öppna ett fönster varje gång som du har duschat. Om du gör detta undviker du att luften i badrummet är fuktig, något är en underbar miljö för mögel att gro i. Om ditt badrum varken är utrustat med fläkt eller fönster kan du lämna dörren på vid gavel, det viktigaste är att du inte kapslar in fukten.

 3. Spola av väggarna i duschen

  Finns det något tråkigare än att skura väggarna i duschen? Här är lösningen för att slippa slitet någonsin igen! Blanda en del vinäger med fem delar vatten i en sprejflaska som du har stående i duschen och som du sprejar väggarna med varje gång när du har duschat. Låt blandningen verka när du torkar dig, duscha av den och torka väggarna torra med en handduk. Om du har ett duschdraperi är det bra att sträcka ut det när det är blött; då torkar det snabbare och du minskar risken för att det ska börja mögla.

 4. Torktumla badlakan och handdukar

  Dina handdukar och badlakan håller sig härligt fräscha och fluffiga längre om du låter dem få en liten stund i torktumlaren när du har använt dem. Har dina badrumstextiler en tendens att börja lukta märkligt? Lös problemet genom att regelbundet hälla lite vinäger i tvättmaskinens sköljmedelsfack och kör en tom maskin på högsta temperatur.

 5. Inkludera badrummet i din kvällsrutin

  Torka av vasken och kör ett snabbt varv med toaborsten i skålen varje kväll när du har borstat tänderna.

Källa: Good Housekeeping  Foto: TT

Läs mer:

8 saker i badrummet som det är dags att slänga nu

10 enkla sätt att få ett skinande rent badrum – med minimal insats

5 ovanor vi har i badrummet – som kan göra oss sjuka

Utvald läsning