I ANNONSSAMARBETE MED GARMIN

4 skäl att välja en smartwatch anpassad för kvinnor

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
Advertisement

På många sätt är män och kvinnor lika – vi mår alla bra av att röra på oss regelbundet och behöver vara uppmärksamma på våra stressnivåer och vår sömnkvalitet. Samtidigt finns det sådant som bara rör oss kvinnor – menstruationscykeln är såklart en sådan sak. Oro för vår säkerhet när vi tränar utomhus eller sent på kvällen kan vara en annan. Genom att välja en smartwatch som är anpassad efter kvinnors unika utmaningar och erfarenheter kan du göra vardagen både enklare och tryggare. En utpräglat feminin design, vare sig du är den sportiga typen eller föredrar tidlös elegans kommer som en bonus.

Flera av Garmins smartwatches har fler än 20 inbyggda sportappar och fler än 75 träningspass – från yoga till styrketräning – som du kan köra på gymmet eller hemma.

1. Hantera stress

Stress är ett stort problem i vårt samhälle. Och det är knappast någon nyhet att kvinnor generellt tar ett större ansvar för familjen, vare sig det innebär barnomsorg eller ansvar för åldrande föräldrar, samtidigt som vi förväntas arbeta heltid. Vår omsorg om andra innebär tyvärr att vi ibland glömmer våra egna behov, och man har till exempel kunnat se att vissa typer av psykisk ohälsa, precis som spänningshuvudvärk, är vanligare hos kvinnor. Men genom att vara medveten om det och hålla koll på dina stressnivåer kan du förebygga de negativa effekter som kommer med stress. En smartklocka från Garmin håller koll på dina stressnivåer, påminner dig när det är dags att ta en paus, och erbjuder bland annat andningsövningar.

2. Håll koll på menscykeln

Att ha koll på sin menscykel kan vara bra av flera skäl. Försöker du bli gravid vill du kanske veta när du har ägglossning och dina chanser är som störst. Mensen är också ett tecken på att kroppen fungerar som den ska – utebliven mens kan vara en signal om att något är fel. Stress, psykisk ohälsa eller stor viktförändring kan påverka din menscykel. Även om du inte längre har mens kan du logga fysiska och känslomässiga symtom i klockan och få en helhetsbild av ditt mående. Om du är gravid kan du använda dig av graviditetskalendern där du kan logga hur du mår och hur kroppen förändras, hålla koll på barnets rörelser och få tips kring kost och träning.

Genom en inbyggd säkerhetsfunktion kan du meddela träningsklockan att du känner dig otrygg, och den skickar ett meddelande med din plats till dina förinlagda nödsituationskontakter

3. Träna tryggt utomhus

Att röra på sig är som bekant bra för både kropp och psyke, men det är inte alltid lätt att få tiden att räcka till. Flera av Garmins smartwatches har fler än 20 inbyggda sportappar och fler än 75 träningspass – från yoga till styrketräning – som du kan köra på gymmet eller hemma. Gillar du att komma ut i naturen? Många kvinnor undviker att träna utomhus när det blivit mörkt, särskilt om platsen är avskild. För många av oss är säkerheten tyvärr en viktig aspekt när vi väljer plats för träningen eller vilken tid på dagen vi ger oss ut. Genom en inbyggd säkerhetsfunktion kan du meddela träningsklockan att du känner dig otrygg, den känner också av om en incident inträffat, och funktionerna för hjälp- och händelsedetektering skickar ett meddelande med din plats till dina förinlagda nödsituationskontakter när klockan är ihopkopplad med en kompatibel smartphone.

Det är 40 procent mer sannolikt att kvinnor har sömnproblem än män – skapa rätt förutsättningar för återhämtning med mer kunskap om din sömn.

4. Optimera din återhämtning

Sov du dåligt i natt? Du är inte ensam. Visste du att det är 40 procent mer sannolikt att kvinnor har sömnproblem än män? Genom att hålla koll på din sömnkvalitet, genom analys av sömnstadier, rörelse under sömnen, inandning och utandning samt blodets syrenivåer, får du en bra bild av hur du sovit. Då vet du när det är extra viktigt att skapa rätt förutsättningar för återhämtning.

Sugen på att skaffa en smartwatch särskilt anpassad för kvinnor? Se alla snygga modeller och välj din favorit här.

Klockorna Lily och Venu 2S. Se alla modeller från Garmin här.

Dela på: