FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

4 livsmedel att äta för en frisk snippa!

18 nov, 2017 
Det finns mat som kan förebygga underlivsbesvär som svamp och infektioner. Det här kan vara värt att testa!
Annons

Hjärtat, hjärnan och de flesta andra organ mår bra av en sund kosthållning. Och det gäller faktiskt ditt underliv också! Genom att äta mer av vissa saker kan du få en bättre hälsa söder om naveln. Här är några exempel:

  • Kefir och yoghurt innehåller probiotika, som boostar bakterie- floran inte bara i tarmen utan även i slidan. En sund bakterieflora kan förebygga infektioner. Dessutom innehåller de kalcium, som kan lindra PMS-symtom.
  • Fullkorn fungerar som föda för de goda bakterierna i dina tarmar och ger dem ett övertag mot de dåliga bakterierna. Anledningen till att detta även hjälper underlivet är att många infektioner faktiskt beror på att skadliga tarmbakterier tar sig in i urinröret eller slidan.
  • Fet fisk innehåller omega-3-fettsyror som anses hålla hjärtat och blodcirkulationen i topptrim. Cirkulationen är viktig för hela kroppen, inte minst under-livet. En bra blodgenomströmning gör det lättare att bli sexuellt upphetsad.
  • Grönt te innehåller mycket anti-oxidanter, bland annat katechiner. De är kända för att kunna slå ut e-kolibakterier som orsakar urinvägsinfektioner.

Källor: Archives of Gynecology and Obstetrics, Søndag   Foto: IBL

 

Färdigkliat: Så slipper du klåda i underlivet!

Säg farväl till klåda och besvärande flytningar en gång för alla!

Läs också: Färdigkliat: Så slipper du klåda i underlivet!

Annons