SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

3 mors dag-presenter som räddar liv

22 maj, 2017 
En blomma eller tårta i all ära men till mors dag söndagen den 28 maj rekommenderar vi att du uppvaktar mor med en present som verkligen gör skillnad.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Vill du uppvakta mor med något alldeles extra på mors dag? Ge henne en present som verkligen gör skillnad. Här listar vi tre gåvor som kan rädda liv.

1. Säkrare förlossning

Inför mors dag säljer Läkarmissionen förlossningar. För bara 150-215 kronor får en fattig kvinna i DR Kongo eller Tanzania föda sitt barn på sjukhus i en ren och medicinsk miljö med professionell läkarhjälp – någonting som kan göra all skillnad i världen för både mor och barn. För 450 kronor kan du även hjälpa en kvinna att få genomföra kejsarsnitt när komplikationer riskerar barnets eller hennes liv.

Förlossningshjälpen finansieras till stor del genom att vi i Sverige köper förlossningar som present, till exempel morsdagspresent till mammor, partners och vänner. Så köp en du också!

Läs mer här >>

2. Tryggare start i livet

I många länder är det svårt för mammor att ge sina barn den start i livet de önskar. Med Unicef:s startpaket ger du tre nyblivna mammor myggnät, mässlingsvaccin, poliovaccin, stelkrampsvaccin och näringspulver. Paketet kostar 171 kronor och ger de nyfödda en betydligt tryggare start i livet.

3. Utbildning av bymammor

Bymammorna är navet i SOS:s barnbyar. De hjälper, tröstar, kramar och leker med de föräldralösa barnen för att ge dem en trygg och kärleksfull uppväxt. För 250 kr bidrar du till utbildningen av bymammor på utbildningscentret i Tiquipaya. Här utbildas flera hundra kvinnor varje år i föräldrakunskap, barns rättigheter och matlagning.

Läs mer här >>

Mors dag 2017 – fina presenter till mamma

Mors dag 2017 – fina presenter.
Mors dag 2017 – fina presenter.

Läs mer: Mors dag 2017 – fina presenter till mamma

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons