12-åringen förlöste sin lillebror: ”Bästa stunden i mitt liv"

När det var dags för Dede Carraway att föda en liten son var det en självklarhet att dottern och blivande storasystern Jacee, 12, skulle få vara med i förlossningsrummet i Mississippi, USA. När Jacee Dellapena blev storasyster för första gången för några år sedan hade hon tjatat om att få närvara vid förlossningen, men då ansåg hennes föräldrar att hon var för ung. Förra veckan var det dags för hennes andra lillebror och då fick hon äntligen sin vilja igenom.

Under förlossningen blev Jacee dock ledsen, eftersom hon var rädd för att hon inte skulle få se sin bror födas. Hon hade nämligen svårt att se förbi läkare, barnmorskor och sjuksköterskor.

Läs också: Hanna Hedlund om förlossningsskadorna

”Jag började gråta för jag tänkte att jag inte skulle få se honom födas eftersom jag var för kort”, säger Jacee Dellapena till Mississippi News Now.

Då ställde läkaren en fråga som överraskade både föräldrarna och Jacee – han undrade om hon ville förlösa sin bror. Den modiga 12-åringen tackade ja till förfrågan, bytte om och förlöste sedan sin lillebror med hjälp av läkaren som med händerna över Jacees guidade henne genom förlossningen.

”Jag förlöste honom, han lät mig trycka och dra ut bebisen. Jag har lekt läkare förut, men det här var på riktigt. Jag var väldigt nervös”, säger Jacee till Mississippi News Now.

Mamma Dede Carraways epidural fungerade inte, men trots smärtan fick hon energi av att se sin dotters lyckliga ansiktsuttryck.

Läs också: Dina rättigheter inför, vid och efter förlossningen

”Att se hennes känslor återspeglas i hennes ansikte fick mig att börja gråta. Jag håller på att börja gråta nu också! Det var en fin stund”, säger Dede Carraway om förlossningen till Mississippi News Now.

Jacee berättar att hon var nervös för att göra något fel, men att det var ”den bästa stunden i hennes liv”. Till slut kom lille Cayson Carraway till världen och storasyster Jacee fick klippa navelsträngen medan hennes pappa fotograferade den unika förlossningen.

Läs också: Knäppa saker mammor fått för sig inför förlossning

Enligt Jacees mamma har dottern drömt om att bli veterinär som stor, men efter förlossningen har hon istället börjat överväga en karriär som förlossningsläkare.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=318211048619799&set=a.113134545794118.1073741826.100012927189474&type=3&theater

Vi skickar ett stort grattis till hela familjen!

 

 

Utvald läsning