SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

10 saker du känner igen om du är myggornas favorit

14 jul, 2017 
Är du den som alla vill ha med på grillfesten – för att du lockar till dig alla alla sommarens små blodsugare? Då har du antagligen befunnit dig i några av dessa scenarion.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Myggan - 5 tips att slippa sommarplåganBrand logo
Myggan - 5 tips att slippa sommarplågan

1 av 10 riskerar lite extra svärmeri på grillpartyt. Så vanlig är den genetiska sammansättningen som gör en människa oemotståndlig – ur en myggas perspektiv.

Är du en av dessa otursdrabbade 10 procenten kommer du att känna igen dig i de här tankarna:

Läs också: Sugen på sex? Då biter myggen dig!

1. Du tillhör en lite grupp människor som är snyggare på vintern är på sommaren – för då har du i alla fall inte kliande, röda bölder i hela ansiktet.

2. Skulle du dö i sömnen kommer din död utredas som ett riktigt mysterium. Du har inga synliga sår på kroppen – men på väggarna i ditt sovrum finns stänk av ditt blod överallt – ja, efter alla myggor som redan hunnit bita dig och som du sedan tagit med flugsmällan. Men det vet inte polisen.

Annons

via GIPHY

3. Du skulle aldrig kunna tänka dig att bo vid vattnet, och förstår inte varför en sjötomt är så mycket dyrare än en lägenhet på våning -1 utan fönster.

4. Din partner och dina polare förstår inte varför du envisas med att sova med fönstret STÄNGT – trots att det är slibbigt kvavt i sovrummet. Och de tycker att du är sjukt jobbig när du ska tända upp hela hotellrummet på kvällen och smyger runt med en hoprullad tidning för att få den där enda myggan. Men får du den inte förstår de i alla fall dagen efter, när dina ben har fler rödsvullna bulor än de flesta hade under böldpesten.

via GIPHY

5. I din handväska finns alltid telefon, plånbok, nycklar – och myggmedel. Du använder insektssprej som parfym, mer eller mindre.

via GIPHY

6. Du har lagt ner det där med söta kjolar och klänningar på sommarfesterna. Du kör långbyxor no matter what. Men det spelar ingen roll vad du har på dig – de hittar dig ändå. Och att du har tjockare kläder på dig innebär bara lite roligare utmaning för att största, elakaste myggorna.

Annons

via GIPHY

7. Du vet vid det här laget att huskurer som ska få betten att sluta klia är HELT verkningslösa. Nej, saliv funkar inte. Lök funkar inte, liksom vare sig vitlök eller citron. Och att göra ett kors över myggbettet med nageln är bara skrattretande! Räknas cigarettrök som en huskur? För det kanske kan funka för att skrämma bort myggen, men få dig att lida på andra sätt! Kanske dags att testa detta:

via GIPHY

8. Och är du dessutom ALLERGISK mot de små demonerna blir alla besvär tio gånger värre. Sommaren är som bäst när man läser om den i böcker. Bara att se en mygga på film kan nämligen få det att börja klia på dig.

9. Du vet precis hur jobbigt det är när det kliar på ställen där du inte vill klia dig offentligt. Som på rumpan eller i armhålan, eller kanske närmre dina privata delar…

via GIPHY

10. Känslan när du äntligen får syn den där jäveln – och lyckas krossa den mellan dina jublande handflator! *Hallelujahkör*

Foto: IBL

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

8 växter som håller myggor borta i sommar

Läs också: 8 växter som håller myggor borta i sommar

 

Annons