HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

10-åring fick opereras – nu varnar mamman för populära leksaken

18 maj, 2017 
10-åriga Britton lekte med den trendiga leksaken i bilen när hennes mamma plötsligt upptäckte att hon blev röd i ansiktet och hade vårt att andas...
Annons

Fidget Spinner heter en leksak som blivit populär hos barn världen över. Men efter en händelse som hade kunnat sluta i tragedi vill nu en mamma varna andra.

– Vi hade tur, men det var läskigt där en stund, skriver mamma Kelly Rose Joniec i ett inlägg på Facebook.

Hennes 10-åriga dotter Britton lekte med sin Fidget Spinner i baksätet på bilen när hon tog lös en bit för att rengöraden – i munnen. Det dröjde inte länge innan mamma upptäckte att hon blev röd i ansiktet och började rossla.

Efter några misslyckade försök med Heimlich-manövern var den enda lösningen att ringa efter en ambulans.

Väl på sjukhuset Texas Children’s Hospital utanför Houston i Texas, USA, blev Britton röntgad, och man såg att den lösa leksaksbiten hade fastnat i hennes luftstrupe. Hon var tvungen att opereras för att bli av med den på ett säkert sätt.

Tack och lov slutade sagan lyckligt, men mamma Kelly vill ändå varna andra föräldrar för att leksaken Fidget Spinner inte har någon tydlig åldersrekommendation.

– Fidget spinner är en sån fluga nu att de finns över allt. Barn i alla åldrar använder dem, men alla kommer inte med varningar som tar hänsyn till barnens ålder. Bussningarna i dem hoppar lätt ur, så om du har små barn (under åtta år) ska du tänka på att de utgör en kvävningsrisk, skriver hon.

Källa: Metro.uk

Foto: Facebook

 

Mammans upptäckt: Tuggleksaken var täckt av mögel!

Stephanie Operas bild på sin leksaksgiraff
Stephanie Operas bild på sin leksaksgiraff

Läs också: Mammans upptäckt: Tuggleksaken var täckt av mögel!

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons