Annons

Annons

Gäller orgasmförbud vid föreliggande moderkaka?

Innebär en föreliggande moderkaka sexförbud genom hela graviditeten? Vår bloggande barnmorska Maria Midstam svarar på en läsarfråga!

”Hej jag är i  v 15 i min 4:e graviditet (alla med lyckligt slut!) och fick i  v 11 kraftiga blödningar. Efter ultraljud visade det sig att allt gått bra! Men en månad senare så fick jag komma på ett ultraljud till och då visade det att min moderkaka låg över livmodermunnen? Barnmorskan vi träffade gav oss fullständigt sexförbud, och jag fick absolut inte få orgasm ifall att sammandragningar i livmodern kunde stöta ut moderkakan…” skriver signaturen Therese.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Maria Midstam svarar:

Som du beskriver har du haft en tidigare blödning och vid senaste ultraljudet i graviditetsvecka 15 syntes att moderkakan låg innanför modermunnen.  Det behöver inte betyda att den kommer fortsätta vara fastvuxen där, den kan… >> läs hela svaret här!

 

Ställ din fråga om graviditet och förlossningar till mig!

Vill du också ställa en fråga till mig? Jag gör så gott jag kan för att svara er alla, ställ en fråga via länken här och håll utkik på min blogg!

Varm hälsning Maria

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…