Annons

Annons

Fryser du ofta? 5 ruggigt vanliga orsaker!

Alltid lite frusen? Det behöver inte vara omgivningens temperatur som är orsaken...

Är du ofta ruggig och frusen trots att det egentligen inte är särskilt kallt? Här är fem vanliga anledningar till att kroppen fryser utan uppenbar anledning:

Personer med lågt BMI har större risk att frysa. Kroppsfettet skyddar oss mot kyla och om du äter för lite kan din ämnesomsättning inte frigöra tillräckligt med värme.

Järn behövs för att transportera syre i kroppen, en process som också bidrar till att reglera kroppstemperaturen. För lite järn leder inte bara till trötthet, kroppen reagerar också med att frysa lättare.

Om du alltid fryser kan det vara ett tecken på hypotyreos, brist på sköldkörtelhormon. Sök läkare om du samtidigt upplever att din ämnesomsättning är långsammare än vanligt.

Du har sovit för lite

För lite sömn kan också göra dig frusen. Av någon anledning påverkar sömnbristen den del av hjärnan som styr kroppstemperaturen, varför vet forskarna inte riktigt.

Annons

Läs mer:Lär dig sova gott med MåBra:s sömnskola

Du behöver dricka mer vatten

Mängden vätska i kroppen är också kopplad till din temperatur. Har du för lite vatten i systemet blir du känsligare för låga temperaturer och får lättare att frysa.

Mer om samma ämne: 7 anledningar att dricka mer vatten

 

Annons:

Är du trött på att vara trött? Då kan du behöva mer järn!

blutsaft-flaskaBli mindre trött med Floradix Blutsaft – Sveriges mest köpta järntillskott. Blutsaft innehåller järn och vitaminer som bidrar till minskad trötthet och är skonsam mot magen. Finns även som tabletter.

Läs mer på http://www.blutsaft.se

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…