”Jag älskar min man men är väldigt attraherad av en kollega!”

Två kollegor som flirtar med varandra
Experten svarar

Fråga: Jag har en flirt på jobbet. Kan man attraheras av en annan man fast man älskar sin make? Jag tror det är vad som hänt mig. Jag är gift med världens finaste man, jag älskar honom av hela mitt hjärta och är så nöjd med att vi har varandra.

Men det har börjat en ny kollega på jobbet. Han är flirtig, snygg, maskulin och jag blir exalterad bara han ser på mig. Han klär av mig med blicken, han ger mig komplimanger och jag blir alldeles knäsvag i hans närhet. Jag skäms över det jag känner men jag blir rent ut sagt pilsk. Vad ska jag göra?/ Nytänd

5 tecken på att din partner är mikro-otrogen
1:10

Efter reklamen: 5 tecken på att din partner är mikro-otrogen

(1:10)

Slå på ljud

Relationsexperten Nina Ljungberg svarar: ”Det är skillnad på att känna och agera”

Sluta skämmas, du är ju bara en människa med känslor och reaktioner och då är det normalt att känna som du gör när det dyker upp en ny spännande, fräsch person som ser och bekräftar dig. Flirt kan skapa fantasier och amorösa tankar triggar lust – så är det bara och då är det är naturligt att känna attraktion till andra även om man är lycklig i sitt förhållande och kär i sin partner.

Nina Ljungberg

  • Nina Ljungberg arbetar som kurator. Hon är socionom med vidareutbildning i sexologi och svarar på läsarfrågor om sex, samliv och relationer.

Att känna är en sak, vad du sedan gör med känslorna är något annat. Hur du väljer att gå vidare är därför ett ansvar som ligger på dig. För även om den impulsiva tanken kan vara att du vill ha ohämmad sex med din kollega, och att den sexuella spänningen mellan er gör det lättare att gå till jobbet, kan det leda till jobbiga konsekvenser om du låter fantasierna övergå i handling.

Har du och maken en överenskommelse om trohet i er relation kan en sexuell förbindelse utanför äktenskapet innebära att du sårar din make och att tilliten skadas. För även om det inte avslöjas är risken stor att otroheten ändå kommer påverka kontakten mellan er på ett negativt sätt, eftersom du själv kommer vara medveten om vad du gjort. Är det en risk du är villig att ta? Ett annat alternativ kan vara att du tar hand om de nyväckta erotiska känslorna som din hemliga sexfantasi… och lever ut dina lustar med din man. Ett oskyldigt och spännande resultat av att du fått en sexig kollega. Ta dig tid att utforska dina känslor en stund. Hur vill du hantera det som pågår? Är ditt intresse för kollegan ”nyhetens behag" och övergående eller är det startskottet på känslor som kan utvecklas till mer – vad tror du själv?

Psykologen svarar

Psykologfrågan: Min fru var otrogen – nu går det ut över vår son

Vill du också ställa en fråga?

Vi har flera experter som regelbundet svarar på läsarfrågor. Vill du ställa en egen fråga? Mejla till [email protected]. Skriv i ämnesraden vilken expert du vill ställa din frågan till.

MåBra:s experter:

  • Hanna Brännlund, legitimerad läkare och specialist i allmänmedicin.
  • Gunilla Hasselgren, legitimerad läkare och specialist i allmänmedicin.
  • Christina Lundell, legitimerad läkare som även forskar inom kvinnohälsa på Karolinska Universitetssjukhuset.
  • Michael Seipel, legitimerad läkare med lång erfarenhet, bland annat specialiserad på smärtproblematik.
  • Anna Bennich, legitimerad psykolog och psykoterapeut.
  • Nathalie Siljerud Joo, legitimerad psykoterapeut med KBT-inriktning.
  • Maria Jacqueline Bratt, socionom, specialiserad på bland annat konflikthantering.
  • Nina Ljungberg, kurator och socionom med vidareutbildning inom sexologi.
  • Sandra Hiort, personlig tränare, kostrådgivare, friskvårdskonsult och stressrådgivare.

Vill du läsa mer? Här hittar du alla frågor och svar från våra experter.

Foto: TT

Se saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hålla
1:04

Efter reklamen: Se saker lyckliga par gör på helgerna – för att få relationen att hålla

(1:04)

Slå på ljud

Utvald läsning