Livsstilsförändringarna som fick Joan i superform efter 70

Joan före och efter

När Joan MacDonald fyllde 70 år ställde hennes läkare ett ultimatum – öka sina mediciner för högt blodtryck och kolesterol eller genomföra en drastisk hälsoförändring.

Med hjälp av sin dotter, som arbetar som PT, bestämde sig Joan för att satsa på det sista alternativet och börja prioritera sitt välbefinnande. Hon började gå promenader, träna yoga och lyfta vikter. Något som ledde till att hon kom i toppform – efter att ha passerat 70 år. Sedan dess har hon gjort stor viral succé med sina inspirerade prestationer och bilder.

Video: 4 träningsformer som bevisat gör dig gladare

4 träningsformer som bevisat gör dig gladare
1:18

Efter reklamen: 4 träningsformer som bevisat gör dig gladare

(1:18)

Slå på ljud

Joans kloka tips om självkänsla

Joan tipsar ofta om att vi ska vara snälla mot oss själva och prioritera självkänsla, medkänsla och styrka snarare än att fokusera på en siffra på vågen. Hon menar att det är en betydligt hälsosammare och mer hållbar väg till hälsa.

”Snälla, vänta inte tills du är ’perfekt’ innan du känner dig stolt över dig själv. Du måste se din perfektion, din ansträngning och ditt mod redan idag. Älska dig själv tillräckligt mycket för att förändras, och visa dig själv det dagligen.”

Men – det finns också några dagliga vanor som varit starkt bidragande till Joans otroliga fysik. Här delar hon åtta kloka tips som alla kan ta efter.

Vältränad efter 70: Joan MacDonald om vanorna som fick henne i superform

1. Ät protein till varje mål – bra protein. Jag äter 30 gram protein till varje måltid och jag tröttnar aldrig. Det är verkligen inte stora köttbitar varje gång, bra planering gör måltiderna både balanserade och goda.

2. Småät inte, det blir ofta bara skräpmat som inte ger din kropp tillräckligt med näring.

3. Rör på dig! Jag går minst 8000 steg om dagen. Det sliter inte på kroppen och det är jättebra mot stress, för hjärta och lungor och för välmåendet i allmänhet.

4. Styrketräna! Du måste inte gå till gymmet, det går lika bra hemma med några få redskap och övningstips (här hittar du Joans egen app).

Virala succén: 74-åriga Joan tar nya styrke-rekord!

5. Stressa inte för mycket. Jag undviker negativitet, omger mig med fina människor, läser, lyssnar på poddar, mediterar och skriver dagbok. Det fungerar för mig.

6. Sov ordentligt.

7. Drick mer vatten.

8. Var snäll mot dig själv och andra. Ett leende kan göra någons dag, och dessutom lyfta din egen!

Foto: Instagram

Se också: 5 anledningar till att vardagssysslor är bra för dig
0:47

Efter reklamen: Se också: 5 anledningar till att vardagssysslor är bra för dig

(0:47)

Slå på ljud

Utvald läsning