81-åringen gör viral succé med tuffa träningsutmaningarna

Erika Rischko gör succé på TikTok med sina träningsutmaningar.
0:55

Efter reklamen: 6 Saker om populära appen TikTok du vill veta

(0:55)

Slå på ljud

Erika Rischko, 81 år, kallar sig själv för ”fitness-junkie”, och har man sett hennes på TikTok eller Instagram så kan man nog förstå varför. Här kan man se henne anta tuffa TikTok-träningsutmaningar, och klara dem galant.

Hon lägger också ut träningsövningar och när hon testar roliga övningar på gymmet, för att inspirera andra att röra på sig.

Här gör Erika Rischko en plankutmaning

I inlägget här ovan testar Erika Rischko Insane plank challenge. Hon skriver att hon alltid är redo för att anta en utmaning och att hon kanske inte är i synk hela tiden "men vad spelar det för roll?".

Virala succén: 74-åringen visar upp sina träningsresultat

Fick 117 000 följare efter första inlägget

Erika Rischko började publicera videos på träningsutmaningar i april 2020, på TikTok. Efter den första fick hon över 117 000 följare. I en intervju med Good Morning America säger hon:

– Gensvaret var överväldigande positivt, det har varit väldigt upplyftande eftersom jag har varit väldigt osäker hela mitt liv.

Det var hennes dotter som övertygade Erika Rischko om att filma några träningsvideos. Och att sedan börja lägga ut dem i sociala medier. I takt med att följarna ökade blev hon allt modigare.

Virala succén: 74-åriga Joan tar nya styrke-rekord!

Ibland syns maken bredvid Erika, i dansutmaningar

Förutom tuffa utmaningar som #plankchallenge och #abchallange har man också kunnat se henne göra dansutmaningar som #cupidshuffle och #toosislide. Ibland ser man även hennes man i bild, oftast när de antar dansutmaningar tillsammans.

Det kan ju vara lätt att tro att Erika Rischko har ägnat större delen av sitt liv åt träning, men det var först i 55-årsåldern som intresset föddes, efter att barnen flyttat hemifrån. Och det tog år innan hon faktiskt trivdes på gymmet.

Källa: Good morning America Foto: Instagram/@erikarischko