QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Enkla knepet som torkar din tvätt på nolltid

03 nov, 2021 
Kvinna som njuter av doften av nytvättat.
Vem har inte någon gång önskat att tvätten kunde torka snabbare? Det kan den göra!
Testa det enkla knepet för att få tvätten att torka snabbare i torktumlaren, och det beprövade husmorstipset för att få tvätten att torka snabbare utan torktumlare.
Annons

När man har en hel del tvätt på vänt som ska in i torktumlaren eller upp på torkställningen så hade man ju innerligt önskat att det kunde gå snabbare för plaggen, handdukarna eller sängkläderna att torka.

Likaså om man verkligen vill eller behöver använda någonting av det som ska torka. Men det finns faktiskt knep man kan ta till för att det ska gå lite fortare.

VIDEO: Enkla knepet som torkar din tvätt på nolltidBrand logo
VIDEO: Enkla knepet som torkar din tvätt på nolltid

Enkla knepet som torkar tvätten snabbare i torktumlaren

Här kommer först ett enkelt knep för att få tvätten att torka snabbare i torktumlaren eller torkskåpet. Sedan tar vi upp ett husmorstips för hur man kan få tvätten att torka snabbare utan torktumlare eller torkskåp.

Allt du behöver för att torka tvätten snabbare i torktumlaren eller torkskåpet är en ren och torr handduk. Denna stoppar du in i torktumlaren tillsammans med den övriga tvätten.

Annons

Den torra handduken kommer då att hjälpa till att fånga upp vätska och fukt vilket gör att processen går fortare. Men ta gärna ut handduken efter cirka 15–20 minuter då även den börjar bli fuktig då.

Vill du att tvätten ska torka ännu snabbare kan du när du tar ut handduken stoppa in en ny torr handduk. Fiffigt va?

Så torkar du tvätten snabbare på torkställningen

Om du inte har tillgång till en torktumlare eller ett torkskåp finns det faktiskt också ett enkelt knep för att tvätten ska torka fortare. Snart blir det troligtvis säsong för detta tips.

Ett gammalt välbeprövat husmorsknep är nämligen att frysa tvätten. Ja, du hörde rätt! Den här tekniken har använts i århundraden.

Frystorka tvätten

Om man vill frystorka tvätten kan man antingen stoppa den i en påse som man lägger in i frysen eller hänga ut tvätten på en torkställning när det är minusgrader, allra helst under -5 grader. Men hur fungerar det?

Jo, det handlar om att kall luft är torrare än varm luft. Det innebär att tvätten torkar även om den först blir stelare av kylan. När kläderna fryst vet man att det gått tillräckligt lång tid för att ta in dem igen.

SE OCKSÅ: Bästa tvättknepen du förmodligen inte känner tillBrand logo
SE OCKSÅ: Bästa tvättknepen du förmodligen inte känner till

Men det gäller att vara försiktig när man tar in tvätten igen. Låt den tina i lugn och ro så att du inte råkar bryta av tygerna. När det tinat kommer det vara helt torrt!

Källa: Leva&Bo

Foto: TT

Annons