Stjärnorna på slottet 2020: Här är årets alla deltagare

Charlotte Perrelli och bild på slottet där Stjärnorna på slottet spelas in

Det blir ännu en omgång av Stjärnorna på slottet, där fem kända svenskar får lära känna varandra bättre på Lejondals slott – och vi får följa dem i SVT. Avsnitten spelas in nu i sommar på slottet, men i vanlig ordning får vi vänta till i jul med att se det populära programmet.

Kändisarna vi får följa i år är artisten Charlotte Perrelli, 45, och konstnären Ernst Billgren, 62, samt de tre skådespelarna Shima Niavarani, 34, Kjell Wilhelmsen, 53, och Ola Rapace, 48.

Det är den 15:e säsongen av programmet, och det blir också tredje gången som kocken Tareq Taylor dyker upp som stjärnornas kock som serverar fantastiska luncher och middagar.

Tareq Taylor i Stjärnorna på slottet.

Tareq Taylor lagar god mat till deltagarna även i år.

Perrelli har tid för slottet

Under våren och försommaren har den rådande pandemin med coronaviruset ställt till det för många event och tillställningar – Liseberg och Gröna lund har fått ställa in sommarens konserter, och Allsång på Skansen sker utan publik. Även festivaler som Lollapalooza och Way out West har fått hoppa över den här sommaren.

Men för schlagerstjärnan Charlotte Perrelli innebär det en hel del extra tid – och efter att flera gånger fått tacka nej till medverkan i Stjärnorna på slottet har hon nu äntligen tid att vara med.

– Det är ett väldigt roligt program att få en möjlighet att vara med i. Vi kommer att få en jätterolig vecka, det blir en extra gnista tror jag. Man umgås ju knappt alls med andra människor nu och mitt arbete är i övrigt nästan helt inställt, säger Charlotte Perrelli till TT.

Deltagarna i Stjärnorna på slottet 2020:

Charlotte Perrelli, Stjärnorna på slottet 2020.

Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli är en av Sveriges mest meriterade artister. 1999 hette hon fortfarande Charlotte Nilsson och var en del av dansbandet Wizex när hon vann både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest med låten Tusen och en natt eller Take me to your heaven. Hon har deltagit i Melodifestivalen tre gånger sammanlagt, varav en gav ännu en vinst 2008 med låten Hero. Charlotte Perrelli har även spelat roller i framgångsrika musikaler som Evita och Skönheten och odjuret. Perrelli har spelat in nio album och varit med i flera turnéer, TV-program och konserter.

Ernst Billgren, Stjärnorna på slottet 2020.

Ernst Billgren

Konstnären och författaren Ernst Billgren har undersökt konsten genom alla former och material – inklusive scenografi, möbeldesign, skönlitteratur, film och musik. Han har verk utställda på bland annat Göteborgs konstmuseum, Moderna museet och Nationalmuseum i Stockholm. Sedan 1997 är han ledamot av Kungliga Akademien för de fria konsterna. Vi tittare har nyligen kunnat se Ernst Billgren i realityserien ”Äkta Billgrens” på SVT.

Shima Niavarani, Stjärnorna på slottet 2020.

Shima Niavarani

Shima Niavarani är skådespelare, dramatiker, regissör, sångerska och låtskrivare. Hon har fått nomineringar som Guldbaggen för bästa kvinnliga huvudroll och Kristallen för årets kvinnliga skådespelare, och deltagit i scenuppsättningar på Kulturhuset Stadsteatern och Dramaten i Stockholm.

Vi kan kunnat se henne i serierna Allt faller, Boy Machine, 30 grader i februari och Sjölyckan, samt långfilmerna Hundraettåringen som smet från notan och försvann och En del av mitt hjärta.

Kjell Wilhelmsen, Stjärnorna på slottet 2020.

Kjell Wilhelmsen

Kjell Wilhelmsen har du kanske också sett i 30 grader i februari, men har har också haft roller i filmerna Gräns och Min så kallade pappa. Skådespelaren har också varit en av deltagarna i På Spåret med kollegan Eric Ericson, där han har tagit sig till semifinal tre gånger. Kjell har också har jobbat med Kulturgruppen Spegeln och vid Angereds Nya Teater, varit anställd vid Backa Teater och Göteborgs Stadsteater.

Ola Rapace, Stjärnorna på slottet 2020.

Ola Rapace

Skådespelaren Ola Rapace fick sitt genombrott i Lukas Moodyson-filmen Tillsammans, men blev också uppmärksammad för sin roll i serien Tusenbröder 2002. 2012 gjorde han en roll i James Bons-filmen Skyfall. Han har också setts i flera Wallander-filmer, och 2017 dök han upp i sci-fi-filmen Valerian and the City of a Thousand Planets.

Han var tidigare gift med skådespelerskan Noomi Rapace.

Foto: TT

Läs mer:

35 svenska slott och trädgårdar att besöka i sommar

Stjärnorna på slottet 2019: Här är alla årets deltagarna

Stjärnorna på slottet-aktuella Julia Dufvenius om sin högkänslighet

Utvald läsning