QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Molly Hammar om kroppskomplex: “Är inte det fett ute?”

17 jan, 2022 
MOlly hammar tar striden mot skeva kroppsideal
Molly Hammar har talat.
”Var inte med i gänget som hatar sig själva!”, säger hon när hon svarar på frågan hur man älskar sig själv och sin kropp.
Annons

Molly Hammar, 26, gör det igen. Ännu en gång kliver artisten som länge engagerat sig i kampen för kroppspositivism fram och säger sitt vad gäller kroppskomplex.

”Är det inte fett trött att ha kroppskomplex?”, börjar hon ett inlägg på sin Instagramstory efter det att hon fått en fråga om hur man bäst kan älska sig själv och sin kropp.

TV: Molly Hammar - stilresan de senaste 10 årenBrand logo
TV: Molly Hammar - stilresan de senaste 10 åren

”Är inte det så jävla ute?”, fortsätter hon. ”Typ 2001? Jag är trött på skiten iallafall, även om jag lowkey tycker det är mer kroppshets än någonsin på sociala medier. Men jag försöker rakt av bara skita i det. Låt folk hålla på, även dom som har en kropp som matchar idealet har ångest. Alla har ångest. Lika bra att inte vara med i gänget som hatar sig själva. Ut och ligg och ha kul bara! Du är hot as fuck”, avslutar sångerskan och vi kan bara säga halleluja girl!

Annons
Molly Hammar dök upp under en fredagsfinals i Idol i höstas och bjöd på ett glammigt nummer.

Molly Hammar: En kamp att gilla sig själv

Utöver att hon dag efter dag tar striden mot skeva kroppsideal, slår hon även ett slag för kvinnans sexuella frigörelse. Molly Hammars första EP i egen regi från 2018 hade titeln Sex och handlade framför allt om det sistnämnda – kvinnlig sexuell frigörelse.

– Det är ämnen som jag brinner för. Som jag känner att jag pratat om i hela mitt liv. Det jag själv går igenom transfereras till min musik. Och det handlar väl mycket om att upptäcka sig själv. Jag tycker att det är jätteproblematiskt att vi kvinnor inte kan få prata om sex på det sättet vi vill. Och det är dessutom en jävla kamp att vi ens ska få gilla oss själva med tanke på de ideal som vi får i ansiktet varje dag, berättade hon i ELLE i fjol.

Foto: TT/Instagram

Se också: 5 saker du kanske inte visste om Molly HammarBrand logo
Se också: 5 saker du kanske inte visste om Molly Hammar
Annons