QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Kroppsaktivisten ryter ifrån – mot Kardashianidealet

27 apr, 2021 
Till höger: Kim Kardashians rumpa. Till vänster: Kenzie Brennas rumpa.
Ingen har väl missat rumpidealet som fullkomligt exploderat efter att Kardashian-familjen blev kända? Rumpan ska vara stor, rund och utan skavanker. En av dem som har tröttnat på idealet är kroppsaktivisten Kenzie Brenna. Nu ryter hon ifrån.
Annons
7 kroppspositiva budordBrand logo
7 kroppspositiva budord

Kenzie Brenna är, med sina nästan 400 000 följare på Instagram, en populär och stark röst i den kroppspositiva debatten. Hon lägger ofta ut ofiltrerade bilder på sin kropp. Högst upp i hennes instagramflöde syns nu en bild på hennes rumpa i bara trosor med texten “Rumpor kan vara runda eller fyrkantiga, det är coolt. Min är fyrkantig och den är het som fan”.

I sitt inlägg skriver hon om hur trött hon är på att vi alla förväntas ha en Kardashian-kropp. Detta när 99 procent av oss inte är födda med en sådan kropp eller har pengar nog för att köpa oss en.
– Jag är trött på och överväldigad av att se hur besatta vi är av att få den “perfekta kroppen” istället för det “perfekta hjärtat”, skriver hon.

Annons

Kenzie betonar vikten av olikheter

Kroppsaktivisten skriver vidare om hur våra kroppar inte är menade att se likadana ut. Hon menar att alla kroppar berättar en historia och vänder sig sedan till sina följare.
– Kroppar har märken som berättar en historia, vilken historia berättar din kropp?, frågar hon dem.

Det här är inte första gången som Kenzie Brenna problematiserar kroppsidealet i vårt samhälle. I ett annat av hennes hyllade inlägg har hon skrivit om rädslan för att inte bli älskad på grund av viktuppgång. I inlägget ifrågasätter hon att hennes första tanke om hon går upp i vikt är “Kommer människor älska mig mindre nu?” istället för “Hur står det till med min hälsa?”. Inlägget har mötts av mycket kärlek och igenkänning från hennes följare.

I Kenzies inlägg om rumpor betonar hon att det viktiga är vår insida.
– Du har ett hjärta, en hjärna och möjligtvis en själ. Och ingen av de bryr sig om ifall din rumpa är perfekt, slät och utan celluliter.

Inlägget hyllas av hennes följare och har efter mindre än ett dygn fått över 32 000 likes och över 300 kommentarer. Kenzie avslutar inlägget med bland annat hashtagsen #kimkardashian, #cansuck, #mysquareass. En tydlig markering mot att hon är trött på idealet att ha den “perfekta” runda rumpan.

Annons