QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Nostalgi: Frisyrer svenska kändiskvinnor hade under 90-talet

30 dec, 2022 
Splitbild Helena Bergström, Lotta Engberg och Pernilla Wahlgren
Det är alltid roligt att blicka bakåt för att se hur kändisar som Pernilla Wahlgren, Carola och prinsessan Madeleine såg ut när de var yngre. Här visar vi hur tio coola kändiskvinnor såg ut under 90-talet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Trender kommer och går – oavsett om det handlar om mat, inredning eller mode. Vi människor blir utan att vi märker det inspirerade av det vi ser, läser, äter och upplever.

Svenska kändisar, som artister, programledare och skådespelare, har i alla tider varit riktiga inspirationskällor. Med sina personliga klädstilar, sminkningar och coola frisyrer har – och är de fortfarande – härliga att titta och inspireras av.

Se också: 5 svenska kändisar som älskar sina husdjur

5 svenska kändisar som älskar sina husdjurBrand logo
5 svenska kändisar som älskar sina husdjur

Låt oss ta med dig på en härlig nostalgitripp där vi plockat ut bilder från de bästa bildarkiven. Så här snygga frisyrer hade kändismammorna under 90-talet.

Annons

Kändiskvinnorna på 90-talet – 10 frisyrer vi minns

Vad minns du från de tidigare hårtrenderna? Så här såg bland annat stjärnor som Pernilla Wahlgren, Lotta Engberg och Sanna Nielsen ut.

1. Carola Häggkvist – kortklippt och tufft

Sedan sitt stora genombrott 1983 har tvåbarnsmamman Carola Häggkvist underhållit och inspirerat oss i allt från musik till stil och livsstil. Den här bilden, från 1994, rockar hon en kortklippt frisyr – något vi inte är vana att se på henne idag. Hur fint?

Carola Häggkvist
Snygg och fräck frissa, Carola!
Annons

2. Sanna Nielsen – volym med fläta

Hon föddes 1984, men hur såg hon ut när artistkarriären drog igång? Den här bilden är tagen när småbarnsmamman Sanna endast är 12 år gammal. Med volym i luggen och lång fläta, blev Sanna känd för hela svenska folket.

Sanna nielsen
När det begav sig för sångfågeln Sanna Nielsen.

3. Prinsessan Madeleine – elegant och välkammat

Prinsessan Madeleine, mamma till Leonore, Nicholas och Adrienne, har haft blickarna på sig redan från liten. Den här bilden är tagen 1995, när syster och kronprinsessan Victoria fyllde 18 år. Håret är elegant fönat, med böjda toppar – något som var en stor trend under 1990-talet.

Annons
prinssessan madeleine
Slätt och bakåtborstat på 11-åriga Madeleine.

4. Pernilla Wahlgren – busigt och uppklippt

Folkkära artisten Pernilla Wahlgren har ständigt mycket på gång. Idag är hon mamma till fyra barn, men hur såg hon ut under de tidiga småbarnsåren? Busig i halvlångt hår var det som gällde år 1990.

pernilla wahlgren 1990
Det syns inte ett spår av trötta småbarnsår på Pernilla.

5. Lotta Engberg – volymlockar

Som sångerska och programledare känner så gott som hela Sverige igen tvåbarnsmamman Lotta Engberg. Innan dagens långa svall har även Lotta varit med om en hel del frisyrer. Den här bilden är tagen strax innan hon ska upp på scenen när hon ska framför Juliette & Jonathan under Melodifestivalen 1996.

Annons
Lotta Engberg
Schlagerdrottningen Lotta.

6. Gry Forssell – kortklippt med lång lugg

Radioprataren och programledaren Gry Forssell har inte alltid haft det blonda svallet vi ser henne med i dag. Under 90-talet var tvåbarnsmamman en riktig tuffing. Kort, blekt och busigt – snyggt!

gry forsell
En bild på Gry från år 1999.

7. Mia Skäringer - Page med mittbena

Skådespelare, författare, poddare, programledare och artist – heja trebarnsmamman Mia Skäringer. Hon är inte rädd för att experimentera med sitt hår och vi har sett henne i allt från mörka Hollywoodsvall till bleka, korta frisyrer. Den här bilden är en av de första från när hennes karriär drog igång. En välklippt page med lugg, så som det skulle vara år 1996.

Annons
Mia Skäringer
Mörkfärgat och välklippt hår på Mia Skäringer.

8. Helena Bergström – blonderat och kortklippt

Det var nog tack vare filmen Änglagård som svenska kvinnor vågade klippa av sina långa hår. Skådespelaren och tvåbarnsmamman Helena Bergström var en riktig hårikon under 90-talet, kolla så snyggt!

Helena Bergström
Skådespelerskan Helena Bergström, en bild från 1994.

9. Kajsa Bergqvist - blont och jämnlångt

Kajsa Bergqvist, som nuförtiden kan titulera sig mamma, är vi vana att se med en riktigt kortklippt frisyr. Innan hon valde att ta till rakmaskinen körde hon länge med ett långt, blont svall. Även det passade den forna höjdhopperskan bra.

Annons
Kajsa Bergqvist
En bild på höjdhoppsstjärnan Kajsa från 1998.

10. Titiyo

Kort, rakt, lockigt. Sångerskan Titiyo har trots sitt vackra afrohår testat på det mesta. Den här bilden är tagen i slutet på 90-talet då numera tvåbarnsmamman klippt av sitt svall – supersnyggt tycker vi!

Titiyo
Brynen, kläderna och så håret. ALLT andas 90-tal på Titiyo.
Annons
5 bevis på att alla kändisar såg ballare ut på 90-taletBrand logo
5 bevis på att alla kändisar såg ballare ut på 90-talet
Annons

Foto: TT

Annons