QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

11 svenska tv-serier att se fram emot hösten 2021

11 aug, 2021 
Från Den osannolika mördaren, Deg och Haijbyaffären
Vi har scannat igenom utbudet på SVT, Netflix, Viaplay, C More och Discovery+. Här är serierna som spås bli höstens snackisar!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Möt från Julia Ragnarsson från Viaplays serie Två systrarBrand logo
Möt  från Julia Ragnarsson från Viaplays serie Två systrar

Året hittills har bjudit på ett flertal riktig starka svenska serier som Snabba cash, Snöänglar, Tunna blå linjen, Alla utom vi och Young royals. Och hösten ser inte ut att göra oss besvikna. Här är serierna du inte vill missa i höst

Zebrarummet

Casten i Zebrarummet

Efter Netflix Young royals kommer ännu en serie som utspelar sig på en internatskola. En elev från den anrika skolan Tuna Kvarn hittas död – vilket leder till anklagelser mot en närliggande kommunal skola. Precis som i Young royals kan vi förvänta oss kulturkrockar och maktspel. I huvudrollerna ser vi Edvin Endre, Aliette Opheim, Valter Skarsgård, Amanda Lindh och inte minst seriens upphovsmakare Henrik Schyffert.

Annons

Premiär: 22 augusti, Viaplay

Hjerson

Johan Rheborg och Hanna Alström

En Agatha Christie-spinoff med en twist – och Johan Rheborg i huvudrollen som den lite avige men begåvade detektiven Sven Hjerson. Hjerson är en karaktär från Christies böcker som i den här pusseldeckaren bildar en otippad duo med reality tv-producenten Klara (Hanna Alström) De åtta avsnitten kommer framöver också kommer att sändas som fyra filmer.

Premiär: 16 augusti, C More/ 24 augusti, TV4

Deg

Helena af Sandeberg och Bianca Kronlöf i Deg.

Deg är en dramaserie med hög puls. Helena af Sandeberg spelar en Lidingö-kvinna som plötsligt kommer över ett rånbyte på 47 miljoner. För att kunna tvätta pengarna öppnar hon ett bageri. Bianca Kronlöf spelar den ensamstående, skuldsatta mamma vars ex-kille åkte fast för rånet.

Annons

Premiär: 30 augusti, SVT

Två systrar

Hannah, Amanda, Dilan Gwyn och Julia Ragnarsson

Nu kommer Hannah Widells och Amanda Schulmans triologi om systrarna Alicia och Vanessa i serieform – en modern kärlekshistoria med mörka och komiska undertoner. I huvudrollerna ser vi Dilan Gwyn och Julia Ragnarsson.

Alicia lever ett lyxigt liv i övre medelklassen på Östermalm och ser ut att ha det perfekta livet, men under ytan krackelerar fasaden och kärleksrelationen. Vanessa gör kometkarriär i TV-branschen, men hamnar lätt i ett destruktivt beteende i Stockholms nattliv och har en tendens att välja helt fel killar. Samtidigt kämpar hon för att värna om sin lillasyster där vad som avses vara ansvar och omtanke lätt misstolkas.

Annons

Premiär: 5 september, Viaplay

Svenska powerkvinnor

Camilla Läckberg, Keyyo, Laila Bagge, Antonija Madir och Mouna "Doktor Mouna" Esmaeilzadeh

Realityserie där vi får följa Camilla Läckberg, Keyyo, Laila Bagge, Antonija Madir och Mouna "Doktor Mouna" Esmaeilzadehs fullspäckade vardag och lära känna dem på djupet.

Premiär: 7 september, Viaplay

Dumpad

Therese Lindgren

Therese Lindgren står bakom denna dramaserie för unga, om ”att kämpa med psykisk ohälsa som ung vuxen i en värld som domineras av sociala medier”.

Annons

Premiär: Okänt datum, Discovery +

Solsidan

Solsidangänget.

Ingen nyhet, men peppen för att Mickan, Fredde, Ove och de andra är tillbaka är stor. I den här sjunde säsongen provar Alex digital dejting (behöver vi säga att det kommer att bli sevärt?) Mickan blir influencer – och Ove plötsligt generös (?). Ni hör ju!

Premiär: 17 oktober, C More/TV4

Den osannolika mördaren

Robert Gustafsson, Eva Melander i Den osannolike mördaren.

Palmemordet ur en ny vinkel – nu med utpekade mördaren Stig Engström i fokus, baserad på Thomas Petterssons bok med samma titel.

Annons

Hur kunde Skandiamannen komma undan? Netflix beskriver serien som ”en fiktiv tolkning av hur Stig Engström lyckades gäcka rättvisan ända fram till sin död genom en kombination av fräckhet, tur och polisens handfallenhet.”

Bakom serien står skaparna till succérna Innan vi dör och Kalifat. Robert Gustafsson gör huvudrollen som Engström, och på den stjärnspäckade rollistan finns en lång rad kända namn som Eva Melander, Mikael Persbrandt, Peter Andersson, Joel Spira, Shanti Roney, Torkel Petterson och många fler.

Premiär: Okänt datum, Netflix

Bonusfamiljen

Lisa och Patrik och deras barn

Vi trodde att vi hade sagt hej då till Lisa, Patrik, Eddie och de andra. Men plötsligt annonserade SVT att de ändå skulle göra en fjärde säsong. Det har hunnit gå två år sedan vi sist hälsade på hos bonusfamiljen som nu utökats med sonen Buster som har Downs syndrom. Istället för Petra Mede ser vi Emma Peters i rollen som Katja.

Annons

Premiär: 25 oktober, SVT

En kunglig affär – berättelsen om Kurt Haijby

Gustav V och Knut Haijby, SVT

Julens stora dramasatsning på SVT är en miniserie i fyra avsnitt med Sverrir Gudnasson i huvudrollen. Det här är en satsning som nog gläder alla älskare av Vår tid är nu, eftersom vi både får återvända till restaurangmiljö och 30-, 40- och 50-talet. Serien berättar historien om relationen mellan kung Gustav V och den den kriminellt belastade restaurangägaren Kurt Haijby – och den skandal som följde när relationen avslöjades.

Annons

Premiär: Julen 2021, SVT

Clark

Björn Gustafson, Bill Skarsgård och Sandra Ilar i Clark.

Clark skildrar den ökände brottslingen Clark Olofssons liv och baseras på hans självbiografi Vafan var det som hände? Boken följer honom från tidiga ungdomsår genom hela hans kriminella bana. I huvudrollen som gisslantagaren i Norrmalmtorgsdramat ser vi Bill Skarsgård och i övriga roller bland annat Björn Gustafson, Adam Lundgren, Alexander Karim och Sandra Ilar.

Premiär: Okänt datum, Netflix

Foto: SVT, Viaplay, CMore, Netflix, Discovery+

Annons