Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Då har Två systrar premiär – om systerskapets utmaningar

31 aug, 2021 
Amanda Schulman och Hannah Widell, författarna till Två systrar samt skådespelarna som spelar systrarna Dilan Gwyn och Julia Ragnarsson.
Den populära boktrilogin Två systrar har blivit tv-serie!
Här är allt du behöver veta om premiären, skådespelarna, handlingen och antal avsnitt.
Annons
10 av höstens svenska TV-serier att se fram emotBrand logo
10 av höstens svenska TV-serier att se fram emot

Två systrar är från början en serie böcker i tre delar skrivna av Amanda Schulman och Hannah Widell. Men nu blir alltså böckerna även en tv-serie.

– Jag tror att publiken kommer gilla Två systrar för det handlar om kärlek, syskondrama, familjedrama och är rolig med hög igenkänningsfaktor, säger Julia Ragnarsson som spelar systern Vanessa, i ett pressmeddelande.

Det handlar Två systrar om

Serien handlar om systrarna Vanessa och Alicia som är bästa vänner. De börjar dock att glida isär i jakten på att hitta sin identitet i vuxenvärlden.

Lillasyster Alicia lever ett flott liv på Östermalm och har ett till synes perfekt liv med sambon Philip. Men under ytan krackelerar fasaden och kärleksrelationen.

Annons

Storasyster Vanessa gör karriär i tv-branschen men hamnar i ett destruktivt beteende i Stockholms nattliv. Ovanpå det faller hon för musikproducenten Martin. Samtidigt kämpar hon för att ta hand om och värna om sin yngre syster.

– Den här serien handlar väldigt mycket om att komma ihåg vem man är. Både Vanessa och Alicia utvecklas genom säsongen och måste växa upp på sina olika sätt, säger Dilan Gwyn, som spelar Alicia.

Skådespelarna i Två systrar

Huvudrollerna i serien innehas av Julia Ragnarsson som spelar storasyster Vanessa och Dilan Gwyn som spelar lillasyster Alicia.

Alicias sambo Philip spelas av Hannes Fohlin och Vanessas nyfunna kärlek Martin spelas av David Larsson som gör skådespelardebut.

I övriga roller syns bland annat Happy Jankell som väninna och systrarnas föräldrar spelas av Lia Boysen och Jens Hultén.

Då har Två systrar premiär

Originalserien på Viaplay har premiär söndagen den 5 september. Första avsnittet släpps efter tolvslaget natten till söndag.

Annons

Två systrar tar upp en av livets viktigaste relationer – systerskap. Även om serien främst riktar sig till en yngre publik tar den upp ämnen och situationer många kan relatera till så jag är övertygad om att Två systrar kommer nå ut ännu bredare, har Filippa Wallestam på NENT Group som äger Viaplay, tidigare sagt till Expressen.

Två systrar – hur många avsnitt?

Säsong 1 kommer att bestå av åtta delar men det finns nog en chans att det kommer fler säsonger.

I en intervju med Baaam berättar Hannah Widell och Amanda Schulman att det i alla fall behövs en fortsättning för att täcka in böckernas historia.

– Det hoppas vi på, absolut! Serien är väldigt lik första boken, och utan att spoila så behövs det mer!

Annons