QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

21 roliga saker att planera in i sin hälsokalender 2022

31 dec, 2021 
hälsokalender 2022
Sugen på att göra något roligt 2022? Vi har valt ut några kul aktiviteter på temat hälsa, och blandat med kalenderdagar att hålla koll på. Kanske hittar du favoriter att skriva in i almanackan?
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Röda dagar 2022 - maximera din ledighetBrand logo
Röda dagar 2022 - maximera din ledighet

Vill du krydda 2022 med lite extra hälsa? Då finns det såklart massor av aktiviteter att välja på. Men vi har valt ut några av dem som kommer att gå av stapeln under året.

21 roliga saker som händer inom hälsa 2022

Här är 21 roliga saker att se fram emot under 2022.

28 JANUARI: YOGA GAMES

Nyfiken, eller redan helsåld, på yoga? Klasser föreläsningar och workshops blir det påYoga games som går i Stockholm 28–30/1 på Münchenbryggeriet och senare i Malmö, på Malmömässan 8–10/4.

29 JANUARI: WINTER RUN

Ta på dig det mest lysande du har och spring genom ett upplyst Skansen i Stockholm. Eld visar vägen, dj:s skapar stämning. Spring 5 eller 10 km. Loppet går även att springa virtuellt, var du vill.

25 FEBRUARI: HÄLSOMÄSSA I BODEN

På Kropp och själ-mässan i Boden blir det friskvård, mindfulness, skönhet och olika typer av föreläsningar 25–27/2.

Annons

26 FEBRUARI: TJEJVASAN

Njut av girlpower i 30 km längdåkning för bara tjejer mellan Oxberg och Mora. Traditionella Vasaloppet som är 90 km går i år 6 mars. Ett nytt alternativ för i år är Vasaloppet 10, där man åker en mil i fri stil, 5 mars.

kvinna åker längdskidor

23 MARS: SM-VECKA

SM-veckan i Piteå, 23–29/3, bjuder på idrottsfest och rörelseinpiration med tävlingar i bland annat skidorientering, snowvolley (som beachvolleyboll men i snö), casting (precisionskastning med fiskespö) och alpinrodel.

14 APRIL: SKÄRTORSDAG

Startskottet på påsken ses av många som skärtorsdagen som är 14 april i år. Ladda upp med näringsrika ägg och planera in lugna dagar i kalendern så du kan njuta av en långhelg med återhämtning ...

22 APRIL: LIVSSTILSMÄSSAN

Hur kan vi må bättre, få bättre självkänsla och mer livskvalitet? Det här är frågor i fokus på Livsstilsmässan i Enköping 22–23/4.

Annons

2 MAJ: VÅRRUSET

Spring in våren med tusentals andra kvinnor i Vårruset, som gör turné genom Sverige. I år börjar 5 km- loppen i Malmö 2 maj och avslutas i Östersund 9 juni.

6 MAJ: MÅBRA-RESA TILL SPANIEN

6–13/5 bär det av till Spanska solkusten för att tanka massor med energi och inspiration. Häng med MåBra på vårens härligaste hälsoboost. Säkra din plats och läs mer om resan till Málaga här!

21 MAJ: GÖTEBORGSVARVET

I Göteborg rusar tusentals personer fram i ett halvmaraton på 21 km. Det blir en stor folkfest hela varvet-veckan som pågår 17–22/5.

10 JUNI: VÄTTERNRUNDAN BÖRJAR

Cykelveckan vid Vättern 10–18/6 börjar med mountainbikelopp på 25 eller 50 km. Dagarna efter kan man t ex cykla Tjejvättern på 100 km, Halvvättern på 150 km och Vätternrundan på 315 km.

kvinna cyklar

24 JUNI: MIDSOMMARAFTON

Glad midsommar! Vi äter sill med vitaminer och nyttiga fetter samt dansar små grodorna och får ett rejält träningspass kring midsommarstången.

Annons

10 JULI: VANSBRO TJEJSIM

En del av Tjejklassikern är Vansbro tjejsim, där man simmar en kilometer. Hela Vansbrosimmet är tre kilometer och simmas 9 juli i år.

12 AUGUSTI: CYKELVASAN ÖPPET SPÅR

Sugen på ettVasalopp men mindre sugen på att åka längdskidor? Cykla mountainbike I vasaloppsspåret mellan Sälen och Mora istället 12/8. En utflykt på 94 km.

3 SEPTEMBER: TJEJMILEN

3/9 firas genom att kvinnor från hela landet samlas i Stockholm för att springa 10 km tillsammans. I år med en touch av 90-talet.

23 SEPTEMBER: TRAPPANS DAG

Den här dagen uppmärksammas rörelsens betydelse för vår hälsa, bland annat genom att gå i trappor.Tar du inte trappan varje dag så är det här en dag att börja med det på!

1 OKTOBER: MENTAL HEALTH RUN

1–10 oktober kan du delta I Mental health run, virtuellt. Här uppmärksammas rörelse, gemenskap och glädje och vikten av träning för mental hälsa. Går även att springa på plats, på Djurgården i Stockholm.

kvinna springer på hösten

29 OKTOBER: HALLOWEEN NIGHT TRAIL

Spring (gärna utklädd) genom spöktunneln, grottan och förbi häxans vattenhål på en löpbana med halloweentema vid Karlsnäsgården utanför Ronneby. 5 eller 10 km.

Annons

11 NOVEMBER: ALLT FÖR HÄLSAN-MÄSSAN

En mässa för inspiration om allt inom hälsa, träning, kost, yoga och återhämtning på Stockholmsmässan i Älvsjö 11–13/11.

24 DECEMBER: GOD JUL!

Kom ihåg att plantera din jul i god tid för att få den precis som du vill ha den, med fokus bara på det viktigaste.

31 DECEMBER: NYTT ÅR NYA MÖJLIGHETER

Gott nytt år! Ta den här dagen till att fundera på vad som varit bra under året och vad du skulle vilja förändra under 2023.Vad är en bra, lagom liten sak, att börja med för att du ska må bättre och ha det härligare?

Foto: TT

Annons