Då släpps andra säsongen av Din hjärna med Anders Hansen

Foto på Anders Hansen som tittar in i kameran och på Anders Hansen som står framför en hylla med frukostflingor.
Anders Hansen: Så stänger du av skärmhjärnan
Slå på ljud

Vad händer egentligen i din hjärna? Den frågan fortsätter läkaren och författaren Anders Hansen ge svar på i den andra säsongen av TV-programmet Din hjärna. I den nya säsongen går Hansen igenom viktiga ämnen som sömn, självbild och hur minnet fungerar.

Då startar nya säsongen av Din hjärna

Anders Hansen är snart tillbaka i rutan med den andra säsongen av sin egen tv-serie Din hjärna på SVT. I programmet lär han och gästande experter tittarna om hur hjärnan fungerar och reagerar i olika situationer.

I det första avsnittet på säsongen förklarar Hansen bland annat vad som händer i hjärnan när vi sover – och varför det är så viktigt med sömn. Under säsongens fem avsnitt kommer han också grotta in sig på känslor, minnet och vår egen bild av oss själva. Även rebelliska tonåringar avhandlas när säsongens fjärde avsnitt handlar om hjärnans utveckling.

Några av säsongens medverkande är Robert Stickgold, professor och sömnforskare, Karin Magnusson, programledare och journalist, Mats J Olsson, professor i psykologi, Sarah Nilsson, skådespelare, Daphna Shohamy, minnesforskare, Frans de Waal, apforskare och Eva Dahlgren, artist och låtskrivare.

Andra säsongen av Din hjärna startar den 14 januari 2021 på SVT.

Nyfiken på hur Anders Hansen tar hand om sig själv under covid-19? Läs vår egna intervju med Hansen – där han delade med sig av sina bästa knep för att hantera pandemin.

Foto: TT och SVT

Läs mer:

Anders Hansen: Så promenerar du för att maxa hälsoeffekten

Tilde de Paula Eby är TV4:s julvärd – egna orden om uppdraget

Karl-Fredrik på Österlen sänder nyårsspecial från Eklaholm

Utvald läsning