QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

6 enkla saker du kan göra för att känna mer glädje på jobbet

02 mar, 2021 
kvinna känner arbetsgladje
Skulle du vilja känna mer arbetsglädje? Det finns ganska många saker vi kan påverka själva, för att göra varje dag lite gladare. Här är några av dem!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
9 anledningar till att de bästa upp sig från jobbetBrand logo
9 anledningar till att de bästa upp sig från jobbet

1 Använd dina topp-styrkor

Vet du vad dina största styrkor är? Om inte så försök först att lista ner de tre saker som du är allra bäst på. I nästa steg – försöka skapa arbetsuppgifter där du verkligen får använda dina styrkor, och glänsa!

Bolla gärna med din chef och dina kollegor hur du kan få använda dina styrkor mer. När du får glänsa kommer du känna att jobbet gör dig gladare, mer engagerad och säkert mer produktiv också som bonus.

2 Hitta dina bästa arbetskompisar

Studier visar att personer som har en bästa vän på jobbet lägger mer energi på jobbet. Det är viktigt att ha roligt ihop med sina kollegor och inte bara fokusera på allt som har med arbetet att göra.

Dela med dig av vad som händer i ditt liv utanför jobbet, skratta med dina kollegor och stötta dem i deras arbete. Var en person som de känner lyssnar på dem, så kan de förhoppningsvis vara detsamma för dig.

3 Hjälp dina kollegor lösa problem

Att hjälpa och göra bra saker för andra är något som vi själva också mår bättre av. Det hjälper oss att känna meningsfullhet.

Annons

Fundera över vad du kan hjälpa till med på din arbetsplats. Utveckla något, föreslå nya arbetssätt eller liknande …

4 Jobba efter dina egna mål

På en del arbetsplatser har man tydliga gemensamma mål, men oavsett om du har det eller inte – sätt även upp egna mål, helt för dig själv. Som du kan jobba efter.

Du kanske redan har ett större långsiktigt mål? Fundera ut ett annars. Och bryt sedan ner det till mindre, konkreta, väldigt görbara mål. Som du kan beta av et efter ett.

När vi känner att vi klarar av något blir vi glada, och många mår också bra av att känna att de hela tiden utvecklas.

Kvinna känner arbetsglädje
Sätt upp små minimål för dig själv – och känn lyckan när du klarat av dem!

5 Tänk på vad du är tacksam över

Att påminna sig själv om vad som är bra och vad man har att vara tacksam över kan göra oss lyckligare i livet generellt. Det gäller även på arbetsplatser.

Annons

Ibland kan vi behöva ta en stund och fundera på hur mycket vi uppskattar arbetsuppgifter, kollegor, eller andra bra saker på arbetsplatsen. Istället för att bara fokusera på det vi kanske skulle vilja ändra på.

6 Ta motionspauser, gärna i natur

Ta arbetspauser och träna gärna på lunchen, det kan vara en promenad till exempel. Oavsett om du jobbar hemma eller är på din arbetsplats.

När vi rör på oss kommer blodcirkulationen igång och hjälper oss bli både fokuserade och mer kreativa. Träning gör oss också lyckligare.

Har du möjlighet att röra dig i naturen så är det ännu bättre, där samlar vi ny kraft och stressar ner.

Källa: Mindbodygreen Foto: TT

Annons