Annons

Annons

5 enkla sätt att bli mer hälsosam i vardagen

Att komma tillbaka till mer hälsosamma rutiner efter en semester full av dekadens kan kännas som ett stort och jobbigt steg. Men det behöver inte vara det.

De flesta av oss vill bli mer hälsosamma och det första steget mot ett hälsosamt liv bör vara att ändra sin kosthållning. Ibland känns en kostförändring som ett stort steg, vilket det absolut inte behöver vara. Med enkla medel kan du lätt få in mer grönt i vardagen utan att du egentligen märker av en förändring.

Annons

Här är 5 sätt att bli mer hälsosam i vardagen:

halsa smoothie

1. Addera grönsaker i din smoothie

En smoothie går att göra på många olika sätt och det vanligaste är kanske en yoghurt som bas, några frysta bär och banan. Varför inte slänga i en näve färsk spenat? Smaken förändras inte alls, däremot färg och näringsvärden. Ett enkelt sätt att få i sig nyttigheter med minimal ansträngning.

citronvatten

2. Byt ut måltidsdrycken mot citronvatten

Generellt äter vi människor i västvärlden mycket sur mat (socker, spannmål, kaffe) vilket påverkar vår hälsa avsevärt. Vi alla vet om att vi bör äta mer grönt och basisk mat för att må bättre. Ett enkelt sätt att göra det är att dricka ett glas vatten med färskpressad citron till varje måltid. Citron är nämligen, trots dess sura smak, väldigt basiskt.

halsa pasta

3. Fyll ut köttfärssåsen

Riv morötter, vitkål, champinjoner, spenat – ja vad som helst egentligen – och häll i köttfärssåsen. Just den här rätten går att variera i det oändliga och det finurliga är att du kan ha i massor av grönsaker utan att påverka smaken allt för mycket.

potatismos

4. Addera blomkål i potatismoset 

Koka blomkål och potatis på samma sätt som vanligt och mosa de sedan till ett mos. Färgen är detsamma och smaken är nästintill likadan.

green shot

5. Börja dagen med en shot

Ja, alltså, inte vilken shot som helst såklart – utan en spirulinashot med citronsaft. Spirulina smakar inte så gott men gör under med kroppens inre. Blanda 1 tesked spirulinapulver med ett glas vatten och 2 msk citronjuice och drick det första du gör på morgonen. Citronjuicen tar bort det värsta av spirulinasmaken, men visst kan du hålla för näsan om du ändå tycker att smaken är katastrof.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…