Sofia fick hjälp av Hälsoboosten: "Nu håller jag vikten"

Sofia Ider var länge en klassisk viktpendlare. Att gå upp och ner tio kilo var inget konstigt eller ovanligt. Men jojobantandet tärde på Sofia, som länge försökte hitta ett sätt att få en hållbar vikt.

– Jag har kört med förbud, gått på lågkaloridiet, räknat kalorier tills jag gråtit. Ett tag körde jag med 5:2 och trivdes med det, men sedan funkade inte det heller. Min utmaning har varit att hitta ett sätt som håller i längden, säger hon.

Förra året antog hon en utmaning via onlinetjänsten Hälsoboosten, som numera är kopplad till mabra.com. De skräddarsyr ett kost- och träningsupplägg utifrån en persons specifika behov och önskemål.

– Jag var less på hur min situation hade blivit och behövde hjälp utifrån. Ett av mina stora problem var sötsaker och att kunna äta ”lagom” mycket, säger Sofia.

Under tre månader, 90 dagar, skulle hon nu träna och äta på ”Hälsoboost-vis” – vilket visade sig bli en vinstlott.

– Jag älskade konceptet från dag ett. Maten var god, enkel och lätt att variera. Träningen gick snabbt, cirka 30 minuter, vilket gjorde det lätt att alltid ge allt vid träningen.

Hon har gått ner sex kilo, men egentligen är inte siffran på vågen längre det viktiga, utan känslan i kroppen.

– Jag har blivit starkare och fastare, men framför allt mår jag så mycket bättre psykiskt. I dag är det jag ser i spegeln 1 000 gånger viktigare än en siffra. Den insikten är ett enormt steg för mig och det gör min vardag så mycket enklare.

Sofia känner att hon har skaffat sig vanor som kommer att hålla i längden.

– Jag har verkligen genomgått en livsstilsförändring. I dag ser jag inte ens tendenser till att ramla in i det gamla och det känns magiskt!

 

Sofia Ider

Ålder: 34.

Bor: I Tidaholm.

Gör: Fritidspedagog.

Familj: Man och två döttrar, 9 och 7 år.

Längd: 169 cm.

Utvald läsning