BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Smal midja och mindre stress - med kaffe!

02 jul, 2012 
Boosta förbränningen och motverka ålderstecknen - med en vanlig kopp kaffe!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Kaffe är känt för sin uppiggande effekt, men visste du att det också kan dämpa stress och göra oss avslappnade? Enligt en studie publicerad i amerikanska Journal of Agricultural and Food Chemistry, har doften av rostade kaffebönor nämligen en så lugnande inverkan att det fungerar i avstressande syfte.

Och koppen med java kan påverka din mentala hälsa på fler än ett sätt. En kopp kaffe om dagen räcker för att motverka höga kolesterolvärden, som annars ökar risken att drabbas av hjärt-kärlsjukdom och alzheimer.

Kaffe är dessutom en utmärkt källa till mängder av viktiga antioxidanter. Enligt norska forskare innehåller den bruna koffeinkicken så mycket nyttigheter att den kan hålla både sjukdomar och för tidig död på avstånd.

Amerikansk forskning är inne på samma spår. Studien Iowa Women’s Health Study har följt 27 000 äldre kvinnor under femton år. Analyserar man förhållandet mellan kaffekonsumtion och livslängd kan man dra en positiv slutsats.

Annons

Kvinnor som dricker 1-3 koppar kaffe om dagen löper 20-25 procent mindre risk att drabbas av hjärt- kärlsjukdom. De har också mindre risk att drabbas av exempelvis diabetes, demens och lungsjukdomar.

Du som vill hålla övervikten på avstånd kan med fördel dricka några koppar kaffe om dagen. Koffein har visat sig kunna boosta ämnesomsättningen, minska aptiten – och minska sötsuget!

Mängden koffein motsvarande två koppar ökar din förbränning under minst en och en halv timme, en effekt som dock avtar om du använder socker eller grädde i kaffet.

 

Källor: University of North Dakota School of Medicine and Health Sciences, health.com

AV: Jennie Sandberg

BILD: Thinkstock

 

Annons