BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Så enkelt plattar du till bullmagen

22 maj, 2012 
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Har du fluff runt byxlinningen och en mage som putar? Här kommer några enkla tips från MåBra:s viktcoach som snabbt ger dig plattare mage.

Bullmage är inte bra! Du bör försöka få bort den så snart som möjligt eftersom bukfetma kan leda till problem med hälsan.

Det säger Marie Tegnér, viktcoach på MåBra.

Det är inte speciellt svårt att få plattare mage och det behöver inte ta lång tid. Men först bör du kolla vilken typ av fett som bullmagen består av.

– Om putet känns hårt och stumt, och står rakt ut som en gravidmage, ska du se upp. Fettet har lagrats under bukmuskeln och runt de inre organen. Det är det djupa magfettet som är riktigt illa för hälsan. Ofta kommer det av att man stressar för mycket. Passa på att koppla av under sommaren när du har semester, säger Marie Tegnér

Putar det för mycket? Mät själv!

Kan magfettet bero på stress? Och är det farligt för din hälsa? Kolla genom att lägga dig på rygg på golvet. Lägg en bok på magens högsta punkt. Mät med en linjal från golvet till bokens underkant. Om magens höjd är 20 centimeter eller mer har du för hög andel fett på magen.

Skippa situpsen

Traditionell magträning bygger upp de ytliga magmusklerna. Det leder inte till plattare mage utan snarare tvärtom, eftersom stora, ytliga magmuskler gör att magen buktar ut.

Lär känna din mage!

Magput kan bero på att du inte tål viss mat som gör dig gasig och uppsvälld, till exempel lök, kål, ärter, ägg, bönor, socker och kaffe.

Läs mer om maten och metoderna för en platt mage i aktuella MåBra nummer 6!

AV: Eva Boholm

BILD: Thinkstock

Annons