BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Nyttiga mellanmål som hjälper dig gå ner i vikt

03 feb, 2017 
Nyttiga mellanmål
Blir du hungrig mellan måltiderna? Då gäller det att planera för sunda mellanmål! Här ger vi dig några matiga tips.
Annons

Börjar magen kurra på förmiddagen, redan några timmar efter frukosten? Sjunker energinivåerna på eftermiddagen så att du behöver en energiboost?

Då kan det vara en bra idé att redan på morgonen packa med dig 1-2 mättande mellanmål – annars är risken stor att du blir så sugen att du stoppar i dig lättillgängliga onyttigheter. Vet du med dig att du alltid börjar bli hungrig vid 15-tiden så är det bättre att vara förutseende än att börja leta efter något ätbart när blodsockerdippen redan är ett faktum.

Mellanmål för att gå ner i vikt

Vad du äter till mellanmål är minst lika viktigt som att du äter något. Ett bra mellanmål bör innehålla mycket protein och nyttiga fetter, eftersom det ger bra mättnadskänsla, och långsamma kolhydrater som även de håller blodsockret på en jämnare nivå. Undvik socker och andra snabba kolhydrater, såsom sötad fruktyoghurt, Risifrutti och vitt bröd.

Väljer du istället rätt typ av mellanmål kan det hjälpa dig att gå ner i vikt, eftersom du blir mindre benägen att hamna framför godisautomaten eller äta för stora portioner vid måltiderna. Du får energi att orka röra på dig mer och slipper det värsta sötsuget.

Här är några exempel på goda och hälsosamma mellanmål!

Psst! Fler mellanmålstips hittar du i vår stora receptdatabas, med fler än 3 400 kaloriberäknade recept.

LÄS MER:

10 sätt att slippa suget efter sötsaker och skräpmat

Metoden som gör dig smal för livet – utan bantning

Fettbrännardieten: Den supersnabba versionen!

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons