BMIGå upp i viktGå ner i viktLCHFPeriodisk fastaFettförbränning

Ny studie: Så blir du av med ditt bukfett

03 apr, 2017 
Ge muffinsmidjan en match med några av våra tips nedan!
Bukfettet kan orsaka större hälsoproblem än det fett som samlas på andra ställen på kroppen. Studier har visat att bukfetma kan sammankopplas med både hjärt-kärlsjukdom, demens, diabetes, cancer, högt blodtryck och benskörhet.
Annons

Vill du bli av med åldersrelaterad bukfetma? Då vet forskare vid Harvarduniversitetet vad du ska göra. De granskade en studie där man i 12 år följt 10 500 män som var 40 år eller äldre. Den visade att de män som dagligen körde 20 minuters styrketräning fick en mindre ökning av bukfetma än de män som ägnade samma tid åt konditionsträning.

Styrketräning bygger muskler, minskar fettnivåerna över hela kroppen och ökar ämnesomsättningen. För att vikten och midjemåttet ska ligga på en hälsosam nivå är det viktigt att träna både styrka och kondition, slår forskarna fast.

Bli av med skadligt bukfett!

Så blir du av med det skadliga bukfettet

Fettet kring midja och mage är inte bara ett hinder när du knäpper byxorna. Putmagen kan också stå i vägen för ett långt och hälsosamt liv. Så här blir du av med den – en gång för alla!

Annons
Skippa friterad mat och socker om du vill leva länge!

 Så blir du av med det skadliga bukfettet

Så snabbt blir maten till bukfett

Tar muffinsmidjan allt större plats i jeansen? Då kan det vara läge att se upp. När för mycket fett samlas kring buken är både favoritbyxorna och hälsan i farozonen – och vägen dit kan vara snabbare än du tror…

Fettets väg från maten till din midja

Källa: news.harvard.edu

Annons