Ner i vikt: 7 enkla vardagsknep!

Små förändringar kan göra stor skillnad på vågen! Det behöver inte alls vara svårt, det kan räcka med att byta vaniljyoghurten mot naturell, byta vanlig pasta mot fullkorn, trappa ner på köttet och äta mer grönt, ta trapporna istället för hissen, ta en kort promenad på lunchen och portionera upp fredagschipsen i skålar istället för att äta direkt från påsen!

Ät dig ner i vikt: Här är maten som ökar förbränningen!

Skippa dieten

Istället för att påbörja en ny diet gör du små förändringar i den vardagliga kosten! Det kan vara så enkelt som att skippa honung och socker i te och kaffe, byta latten mot bryggkaffe med mjölk, välja fullkorn framför snabba kolhydrater, ta en frukt efter maten och en näve nötter till fikat.

Undvik småätandet

”Många bäckar små” – så sant som det är sagt, tyvärr. Har du inte koll på dina bäckar? Då är tipset att du notera allt som hamnar i munnen. Gör man detta under en hel vecka är det lättare att se ett mönster.

Fler tips på hur du kan få stopp på ditt småätande: Etikett: Sluta småäta

Tugga maten

Lägg ner besticken mellan varje tugga. Då hinner magen känna efter och skicka signaler till hjärnan när den känner sig mätt. Vill du veta mer?

Läs: 5 anledningar att tugga maten ordentligt

Belöna dig själv

Det är lika viktigt att ge sig själv en belöning som det är att faktiskt hålla igen! Hur funkar det? Jo, om man tillåter sig själv att äta något extra gott, en eller två gånger i veckan, kommer man ha mycket lättare att hålla motivationen på topp! Vill du ha ännu mer pepp?

Läs: Så gör du för att inte ge upp träningen och kostplanen

Tänk positivt

Det är inte alltid kul att tänka på vad och när man äter, speciellt när siffrorna på vågen står still. Därför är det extremt viktigt att du inte hamnar i negativa tankar! Tänk istället: Varje val du gör är en seger för din kropps inre hälsa!

7 tanketips som kan förlänga ditt liv

Promenadmöte

Om du har möjlighet, ta eftermiddagsmötet på gående fot! Det går att diskutera och argumentera även när man går (om det inte är så att du behöver föra anteckningar).

Och om du inte kan ta en promenad på jobbet….

…prova att höja bordet och skjuta bort kontorsstolen. Res dig upp på jobbet – och rasa i vikt – ”2,5 timmar ståtid bränner ca 350 kcal mer jämfört med stillasittande läge”.

Prioritera sömnen

Människor som sover mindre har en tendens att äta mer. Anledningen är att kroppen signalerar efter något som ger ny och snabb energi när vi blir trötta. Vill du veta hur många kalorier det rör sig om?

Läs: Så många extrakalorier äter du när du sovit dåligt