Leif GW Persson fortsätter rasa i vikt: "Upphör existera vid jul"

Vid årsskiftet gav Leif GW Persson ett löfte i en krönika som publicerades i Expressen – under året ska han gå ner 50 kilo i vikt. Genom att gå ut med sitt viktmål offentligt hoppas han att pressen från allmänheten ska hjälpa honom att lyckas.

Hittills har bantningen varit en succé. Expressen skriver att han i slutet av januari hade tappat tio kilo och i början av april hade han gått ner ytterligare åtta. Nu, i början av maj, har han totalt lyckats gå ner hela 22 kilo sedan årets början.

Läs också: Leif GW Perssons har gått ner i vikt!

”Bara äter annorlunda”

Till tidningen säger Leif GW Persson att det är hans ändrade kostvanor som gjort susen. Tidigare har han förklarat att han numera undviker socker, alkohol och mat rik på kolhydrater. Nu blir det i stället ofta vegetariskt till lunch.

Hittills har inte viktnedgången inneburit några särskilt stora uppoffringar.

– Jag har inte kämpat på hela tiden. Jag bara äter annorlunda, säger han till Expressen.

Tänker hålla sitt löfte

Även om viktnedgången nu har tappat i fart – kilona ramlar inte av lika lätt som i början – är Leif GW Persson inte orolig.

– I början var det bara att öppna en ventil och släppa ut fett. Nu är det mindre att ta av, men procentuellt så tycker jag nog att det håller sig, säger han till tidningen.

Han är fast besluten att hålla sitt löfte och gå ner de 50 kilo han lovade i sin nyårskrönika. Han verkar onekligen vara på god väg.

– Gällande framtiden så kan jag med tillförsikt säga att jag kommer att upphöra att existera vid jul med den här takten, säger han till Expressen.

Text: Minna Wallén-Widung

 

GW: ”Vill du ha någon att dö med tvingas du välja”

Läs också: GW: ”Vill du ha någon att dö med tvingas du välja”