LCHQ – så funkar den nya LCHF-dieten!

01 aug, 2015 
Är du ett fan av LCHF? Testa LCHQ!
LCHQ är "lillasyster" till LCHF och står för "Low Carb, High Quality". Så här funkar dieten!
Annons

Dieten LCHF har tagit världen med stormsteg. Nu kommer LCHQ, som står för ”Low Carb, High Quality” – och är, precis som LCHF, en lågkolhydratdiet med högt proteinintag.

Men till skillnad från LCHF förespråkar man försiktighet när det kommer till hur mycket fett man äter, och fokuserar i stället på kvaliteten på den mat man stoppar i sig.

Läs också: Debatt: Är LCHF farligt eller fantastiskt?

LCHQ har vuxit sig så stor att till och med den välkände näringsfysiologen Fredrik Paulún skrivit boken ”LCHQ : lågkolhydratkost av högsta kvalitet” om den. Så här skriver han:

”LCHQ är en en modernare och mer uppdaterad version av LCHF. Den ger dig få men hälsosamma kolhydrater, rätt mängd av det fett som också bränner fett, bygger muskler, minskar inflammationer i kroppen och håller dig frisk. LCHQ är den ultimata kombinationen av kost och träning – baserat på de senaste vetenskapliga rönen – och är därmed betydligt sundare och mer mångsidig än andra dieter. Med LCHQ får du garanterat i dig alla näringsämnen du behöver. Att du sedan förmodligen tappar några kilon på vägen är bara en bonus.”

Annons

Läs också: Stoppa sötsuget snabbt med LCHF – därför funkar det!

Vad ska man då äta om man följer LCHQ-dieten? Bra mat är exempelvis grönsaker, rotfrukter, nötter, frön, kyckling, fisk, skaldjur ägg och magra köttprodukter. Du får även äta frukt, bär, bulgur och quinoa i små mängder.

Däremot ska du undvika sockerrika produkter som glass, läsk och godis, raffinerade kolhydrater som vitt ris och pasta samt feta charkuterier som bacon och korv.

Av: Anna Sundesten  Bild: Thinkstock

Annons